Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a menete felmondás után?

Mi a menete felmondás után?

Figyelt kérdés
Szóval a sztorim röviden annyi, hogy eddig diákmunkáim voltak egyetem alatt és a legutóbb pedig nem az volt(első munkahely) eljöttem onnan két hét után, aki betanított full bunkó volt, folyton alázott, nem tűrtem tovàbb meg messze is volt a lakóhelyemtől és azóta eltelt pár hónap( koronavírus helyzet alatt nem kerestem állást), most kaptam meg a diplomámat. Most állást keresek, hívnak interjúkra, de az önéletrajzomba nem írtam bele azt a két hetet( felesleges) de kiderül ha újra elakarok helyezkedni? Mert le kell adni a felmondási papírokat az új helyen majd?

2020. máj. 30. 19:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Mindenhol kérik, ha volt már munkahelyed. De ha ennyire ráparáztál, mondd, hogy elvesztetted a TB kiskönyved.

Senki se fogja amúgy nézegetni. A tudásod érdekli őket.

2020. máj. 30. 20:52
 12/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek :)

Tényleg nagyon ráparáztam mert hallottam hogy ez elég rossz pont ha valaki kevés ideig van valahol vagy gyakran váltogatja a munkahelyeit stb...

2020. máj. 30. 20:54
 13/15 anonim ***** válasza:
83%
Rózsaszín kiskönyvet kérik csak. Nem kell erről az időszakról mondani semmit, főleg hogy bunkóztak, mert ez csak a te véleményed a másik oldal lehet tök mást mondana. Ha mégis vki bekérdez azt mondod, hogy a közlekedés nem volt jó, túl sok idő ment el vele és ezért jöttél el.
2020. máj. 30. 23:58
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

"TB" kiskönyvet kérik, azt folyamatosan vezetniük kell. Ha valakinek nincs meg, vagy nem adja le az előzményeket a következő munkahelyen, akkor megkezdenek egy teljesen üreset. Kb. ennyi.

Az előző helyről szoktak kérni más papírokat is, de ha azokat nem biztosítod, semmi hátrány nem érhet. Ezektől függetlenül is létesíthető új munkaviszony. Igazából csak az lényeges, hogy bérből letiltásod kötelező jelleggel van, vagy nincs. Ez az előzmény papírokból derül csak ki. Ha nem adod át ezeket (mindegy, hogy mi okból), akkor írásban, felelősséged tudatában nyilatkoztatnak arról, hogy nincs bérből kötelező letiltásod.

Aki mást mond, az "hazudik". :):) :)

2020. máj. 31. 08:10
 15/15 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Én is így gondoltam, hogy így van a dolog, utolsó :))
2020. máj. 31. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!