Vannak itt mentőtisztek?
Sziasztok! Nagyon foglalkoztat ez a téma (1. kérdésem az oldalon fogalmam sincs melyik kategóriában lett volna a legjobb)
Még középiskolában tanulok egészségügyi szakon, de már elkezdtem ezen gondolkozni MENTŐTISZT LESZEK! Hát igen, de rengeteg kérdés merült fel bennem.
Ti mentőtisztek hogy jutottatok el ide?
Miből érettségiztetek? Milyen tanulók voltatok? Hogy ment a Mentőtiszti? Mennyire volt nehéz? Milyen benne dolgozni? Megbántátok-e?
Nagyon-nagyon megköszönném a válaszaitokat! És bármi ami eszetekbe jut fuzzétek hozzá, bármi ezzel kapcsolatban érdekel! KÖSZÖNÖM! ❤️
Nehari, kihagyhatatlan volt! Remélem jön majd valaki, aki tud neked érdemben válaszolni! :)
Egyébként respect, hogy mentős akarsz lenni! Ritka kincs!
Nincs hari 😅
Hát én is remélem és köszönöm!
Szia!
Én is annak szeretnék tovább tanulni, mi kaptunk tájékoztatást végzős tiszt hallgatóktól.
Végülis sokat nem mondtak, kb annyit, hogy ők nagyon szeretik. Ha van hozzá kedved, mindenképpen vágj bele. Eleinte a belgyógyászati osztályon fogtok tapasztalatot szerezni, ahol időseket kell gondozni. (ezzel azt tesztelik, hogy bírod a lelki terhelést) Ezt követően ha bent maradtál, nyaranta kötelező szolgálatot kell tenned mentőkocsin. Nagyon nehéz, erre számítani kell. Az ő csoportjuk 84 fővel indult és mostanra 12-en maradtak. Ebből általában 3 főnek sikerül lediplomáznia elsőre. Sajnos előfordul az is, hogy az egyetemi oktatók nem járnak be órákra oktatni, viszont a vizsgákon már előszeretettel megjelennek amely azt a hátrányt képezi, hogy saját magad kell elsajátítanod egy egész tárgyat. Ők szeretik és abszolút nem bánták meg.
Szerintem is vágj bele egyébként mindenképpen, felemelő érzés mikor újradobbantasz egy szívet vagy világra segítesz egy csecsemőt :) én is ezekért a pillanatokért akarom csinálni :)
Kérdezted miből kell érettségizni. Hát a biológia emelt szinten az mindenképpen ajánlott. De ha nem tetszik, abból érettségizel amiből szeretnél, mert nincs előírva. :)
Ennyit tudok neked mondani így elsőre, de biztosan lesz majd aki többet is tud.
Azt megtudhatom, hogy melyik egyetemre szeretnél menni?
#5-ös vagyok.
A 6-os ajánlatát is vedd figyelembe, ugyanis ezt kifelejtettem a szövegemből, de beszéltem olyan mentőtiszttel aki ha újrakezdhetné, nem pocsékolná az idejét a mentőtisztire, hanem helyette elmenne az orvosin oxyológia irányba amelyet ha elvégez utána tud szakosodni mentőorvosi irányba. Tehát ugyanúgy dolgozhatsz mentőn, illetve azon kívül az orvoslás több területére is belátást nyerhetsz. Ha nincs gondod a kémia+biosz tárggyal akkor mindenképpen oda menj.
Debreceni egyetemen van ilyen szakirány.
Biosz + kémia emelt kell hozzá. Én nekem nagy gondom van a kémiával, ezért nem tudok oda jelentkezni.
#5 Köszönöm a válaszod, és majd a Nyíregyházi Debreceni Egyetemen gondolkozom.
Hát igen, oxyológia.. Biosszal nincs semmi gondom, viszont a kémia az eléggé bajos😅 de ha nagyon akarom még megtudnám tanulni szerintem.
#6 neked is köszönöm 😊 és elgondolkozom ezen is, mert igazából az orvosi is érdekel.
Én is oda jelentkezem. :)
Legalább is tőlem itt van 20km-re,így nekem viszonylag egyszerű a bejárás.
#5 voltam
De jó, szerencsés vagy (tőlem 85-90 km)
Ja és sok sikert neked! 😊
Remelém szeretni fogod és jó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!