Hogy van ez, hogy állandóan hónapról hónapra (korona ide vagy oda) nő a bruttó bérünk (már 400 bruttó, kb 255 nettó az átlag) és mégis 5 ből 3 ember ebből semmit sem tapasztal, csak stagnál? Kik húzzák ezt így, ilyen gyorsan fel?
Én nem értem a kérdést.
2. ezen nehéz mit nem érteni, nő az átlagbér folyamatosan, de a legtöbb ember ebből nem nagyon tapasztal semmit. Ez a lényege.
3. sajnos ez igaz.
Lehet, hogy te erre gondoltál, de a kérdésben szó sem esik átlagbérről, te csak annyit írtál, nő a béretek, de senki nem vesz észre belőle semmit.
Én se értettem a kérdést.
Az átlagbérben mindenki benne van. Én tavaly munkahelyet váltottam, közel 30%-kal több a fizum, és nem igen, észreveszem. A környezetemben több ilyenről id tudok. Szóval az én ismerőseim meg a te ismerőseid együtt kihozzák a statisztikai átlagot.
Jellemzően külföldi cégeknél jobban nőnek a fizuk és még jól is hangozhat az évi x%-os emelkedés, de igazából ez kb az eur/huf árfolyamot követi.
Magyar/állami cégeknél meg viszonylag kevés motiváció van béremelésre.
Tegyük fel van 6 ember ebből 2 fő 400 ezret keres br, 4 fő meg 200 ezret. Ezek átlag 260at keresnek. Ha kirúgnak 2 embert, aki csak 200 ezret keres, akkor már nő az átlag bér, mert csak azt a kereső 4 embert veszik figyelembe viszont az ő átlag bérük már 300 ezerre emelkedik.
Na ezért nő az átlag fizu. Most rengeteg amúgy is alacsony keresetű ember veszítette el a munkáját. Viszont a statisztikák an csak azt veszik figyelembe aki után járulék van fizetve, tehát a munkanélküliek kiesnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!