Új munkahely, próbaidő, mindenki túlórázik önként.
Mi a helyes lépés? Jártatok már hasonlóan? Mit
lépnétek? Nem akarom, hogy elküldjenek.
Figyelt kérdés
1 hónapja vagyok a cégnél, elvileg 8 órában, gyakorlatilag nem volt még olyan nap, hogy ennyit dolgoztam volna. Nem mondja a főnök, hogy maradni kell, de fél órával a munkaidő lejárta előtt ad új feladatot, illetve az összes munkatársam úgy dolgozik 4 után mintha nem is járt volna le a műszak. Új vagyok még így nem merek felállni, hogy most megyek haza ha a másik 5 ugyanúgy ül a gépnél és dolgozik mint egy őrült. Van olyan munkatársam aki 2 órával hamarabb érkezik reggel és még bőven estig marad, ebben viszont az a kellemetlen, hogy ugyanolyan munkakörben alkalmaznak. Nem bírom már, el is fáradok meg egyébként is lenne jobb dolgom, minden mást halasztok miatta. Nem fizetik ki és nem is csúsztatható le. Mi lenne a helyes lépés? Várjam meg míg lejár a próbaidő és addig tegyek úgy mint a többiek, vagy álljak fel nap végén és induljak haza? Attól félek, hozzászoknak majd, hogy az első 3 hónapban folyton túlóráztam, hosszú távon azonban nekem ez nem menne. Nem is éri meg őszintén. Van életem a munkán kívül is. Jártatok már hasonlóan?
Én gyárban dolgozok itthon de nem magyar cég, nálunk úgy van, hogy fix 8 óra.
A túlóra meg olyan, hogy könyörögni kell a munkásnak, hogy maradjon akár egy fél órát ha úgy van de azt ki is fizetik 50%-os pótlékkal pluszban hétköznap. Szóval ha valaki marad 1 órát pluszban azt korrekten kifizetik másfél órával. De mivel ez egy gyár így 8 óra is fárasztó. Nincs semmi negatív hatása ha valaki sose marad ha egyébként a 8 órában rendesen csinálja.
Én nem dolgoznék a helyedben ezen a helyen kérdező. Vagy csak addig ameddig nem találsz mást. Nincs az embernek arra ideje család mellett, hogy puszira lehúzzon minden nap plusz 1-2 órát.
2020. máj. 24. 20:23
12/17 anonim válasza:
Ingyen ne túlórázz, magaddal szúrsz ki.
2020. máj. 24. 21:18
13/17 anonim válasza:
Kérdező!
Keress másik állást. Amíg azt nem találod meg, addig viseld el ezt a helyzetet. Ha megvan a biztos másik hely, akkor meg mondj fel, ill. ha még próbaidő alatt találsz, akkor azonnali felmondással másnap már a másik helyen dolgozhatsz.
Arra ne számíts, hogy ez megváltozik. Viszont ha te nem állsz be a sorba, akkor úgyis ők küldenek el téged.
2020. máj. 24. 22:06
14/17 anonim válasza:
Te jó ég...komolyan ingyen dolgoznak az emberek? miért csinálják ezt?
2020. máj. 25. 13:25
15/17 anonim válasza:
Azért teszik meg veled, mert ezt hagyod. De hát ilyen embereknek is lennie kell, akiket ki lehet használni, mint a Kérdező.
2020. máj. 26. 06:11
16/17 anonim válasza:
Na mostan a válaszom az h nincs más lehetőséged/ mindig van más lehetőség amúgy/maradj itt ahol vagy és dolgozz egy hajcsár vállalkozónak ingyen. Nézd a munkaerő piac is egy piac a munkáltató a vásárló mi trógerek vagyunk a portéka.Na most ha a veréb jóska ennyit fizet a trógerért tehát a legjobb esetben 8 órát fizet ki akkor 8 órában vok ott. Kivéve ha 3 havi munkaidőkeret van de ugye nyilván itt nem na mind1 is. Szóval miről szól a munkaszerződés? Közbe persze lehetne az mtk-át is tanulmányozni h a tróger milyen jogokkal rendelkezik. Nyilván sokak leszarják csak a baj az h ettől még a pénztárcájuk nem fog dagadni. Nos ha nekem a szabadidőmet lefoglalják mondjuk 5 óra után nekem programom van azt vagy kifizeti vagy én állok fel. A veréb jóska annyit kap amennyit kifizet se többet se kevesebbet. Ha nekem csak 1 liter ásványvízre van pénzem nem kapok érte kolát.
2020. máj. 28. 15:13
17/17 anonim válasza:
Melyik varosban melozol?? Szerintem mi munkatarsak vagyunk... detto ugyanez :D :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!