Nekem kell visszafizetnem az összeget?
Van egy munkahelyem,ahol egy ember miatt kiállhatatlan a munka és mivel együtt összesen öten vagyunk,elkerülhetetlen,hogy ne találkozzunk,ne dolgozzunk egymás mellett.
Megmondtam a főnöknek,hogy el szeretnék menni,ha nem fog változni a helyzet.
Ő azt mondta nem tudok,mert kapja utánam a támogatást,egy évig ott kell dolgozzak,mert ha felmondok,ő bukja a pályázatot,nekem pedig vissza kell fizetnem többszázezer forintot. Viszont azt is mondta,hogy ha látja,hogy lehetetlen együtt dolgoznunk,akkor megoldja és mehetek,a pénzt meg azon porolja le,aki miatt elmentem onnan.
Most akkor ez hogy van?
ahogy az első mondja, a munkáltatóra nézve vannak feltételek, te felmondhatsz, felesleges ehhez jogász.
persze neki az sem lenne egyszerűbb, hogy mi módon tudja a másik munkáson ezt "leverni".
Igen jól írjak. Te nyugodtan felmondhatsz bármilyen indokkal, semmi kötelezettséged nincsen. Viszont pár évvel ezelőtt ebben a támogató programban, ha felmondott az alkalmazott akkor a munkáltatónak vissza kellett fizetnie a támogatást, ha nem (jogos) azonnali hatályú felmondás volt a munkáltató részéről.
Ha sz*r a helyzet nyugodtan lépj le, vagy pedig oldja meg a főnök hogy ne legyetek együtt. :D
A napokban mondtam neki,hogy lehet,hogy felmondok,mert vele nem volt soha problémám,így tartottam korrektnek.
Mondtam,hogy lehet sikerül máshova mennem,de nem 100%. Normális volt,de azt mondta az egy hónapot ki kell várnom. Mondtam,hogy nem igaz,felmondhatok azonnali hatállyal is akár. Azt mondta ez érdekes,meg hogy Ő abban az egyben biztos,hogy nem visszafizetni semmit. :D
Olvasd el a munkaszerződésed.
Az első 3 hónapban általában indoklás nélkül felmondhat mindkét fél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!