Ha csak négy órát írhatok a jelenléti ívre akkor
miért kell nyolc órát dolgoznom?
Figyelt kérdés
A vírus miatt csökkent a munkahelyem forgalma. Sok embert elküldtek, akik maradtak két hétig dolgoztak aztán két hétig fizetés nélküli szabadságon voltak. Április végén alá írt minden dolgozó egy papírt miszerint a munkáltató csak négy óra munkát tud biztosítani ezért az állam fizeti a hiányzó négy órának egy részét. Elnézést, ha hülyeségeket írok, nagy a káosz a munkahelyen és a fejemben is. Azóta nyolc órát dolgozunk, de csak négyet írhatunk be. Miért? Nagyon el vagyok keseredve. Szabályos ez? A főnökség semmit sem magyaráz meg. Sokan felmondtak az elmúlt két hétben. Én a korom miatt elég nehéz helyzetben vagyok.
Azért, mert munkaidőkeretben foglalkoztatnak, tehát egy nap alatt kettőt dolgozol, de hivatalosan két napnak számolják el. Csak bizonyos óraszám alatt lehet igényelni az állami pénzt, ezért kell ez.
2020. máj. 21. 02:48
2/12 anonim válasza:
Talán mert "csalnak"?
Nem tudom, mivel nem látjuk azt a papírt, amit aláírt mindenki. Mi állt benne a munkaidőt illetően? Heti munkaidő, napi munkaidő, stb.?
2020. máj. 21. 05:34
3/12 anonim válasza:
Nos, valóban csalnak. A 4 órás foglalkoztatás után kevesebb járulékot kell fizetniük az állam felé.
2020. máj. 21. 07:13
4/12 anonim válasza:
Most ezt azért csinálják, mert nem lehet igényelni a támogatást másképp. Átraknak 4 órába, mert annyi a meló, dolgozol havi 10 napot a 20 hekyett, a többit az állam fizeti. Azért dolgozol 8 órában, mert a többség nem tudna 4 óra munka után hazamenni (nincs busz, stb). 8 órát dolgozol, abból 4-et írsz be, mert a cég tényleg csak annyit fizet, 4 órát meg fizet az állam. Nálunk 2 hetet dolgozunk egy hónapban, tehát ez pontosan olyan, mintha 4 órát dolgoznánk 4 hétig. Ez hivatalosan így is van, így írják el. Csalás? Persze, de sokkal jobb, mintha nem kapnál állami pénzt, és fele ennyit keresnél.
2020. máj. 21. 07:22
5/12 anonim válasza:
Kérdező most akkor számomra egy valami nem világos.
A támogatás az kb a fizud fele lehet ha jól sejtem , és nem kapsz többet, viszont ugyanúgy dolgozol , mint amikor teljes fizetést kaptál?
2020. máj. 21. 10:56
6/12 A kérdező kommentje:
Nyolc órát dolgozunk minden nap, hétvégén nem, de csak négyet írunk be. Pár ember fellázadt és fenygetőztek, hogy feljelentik a céget. Ekkor, három napig ténylegesen négy órát dolgoztunk csak. A lázadók felmondtak, vagy elküldték őket, nem tudom, és azonnal visszaállt a nyolc óra munka, de csak négyet írhatunk be. A munkahely napi négy órát fizet ki a hiányzó négy órányi bérnek a 35 százalékát fizeti az állam.
2020. máj. 21. 16:06
7/12 anonim válasza:
35%-át? Akkor ott tényleg nem stimmel valami.
Nálunk 8 órából 4-et fixen kifizet a cég, a maradékot meg majd ha elfogadja az állam a pályázatot, az is fogja fizetni.
2020. máj. 21. 16:10
8/12 anonim válasza:
Attól még bejelentheted te is őket a munkaügyi felügyeletnél, csak ne mondd nekik és kamu névvel tedd.
Aztán vagy foglalkoznak vele vagy nem.
2020. máj. 22. 12:08
9/12 anonim válasza:
Nyilvanvaloan csalas. A kiesett ber 70%t fizeti az allam nem 35%t.
Viszont ez azt jelenti hogy 4oraban is dolgozol, vagyis ebben kene. Igy a ceg hogy 8oraban foglalkoztat de csak 4orat fizet igy olyan mintha fele oraberert dolgoznal neki. Neki jo, mert a bevetele ugyanannyi, hisz ha megis csak van 8oranyi melotok, akkor a bevetel is kb annyi mint a valsag elott. De csak felebert fizet ezert..
Jelentsd fel a ceget. Azonnal.
2020. máj. 22. 15:07
10/12 anonim válasza:
Persze, jelentsd fel a céget, veszítsd el a munkahelyed, és máris ott vagy, ahol a part szakad, ráadásul a kedves Kérdező leírása szerint már nem az a fiatal 25 éves, aki bármikor bárhol új munkát kap, de persze, egyből rúgassa ki magát. Értem én, tudom, hogy megy ez.
Gondolkodni sem árt, mielőtt cselekszünk. Én azért meggondolnám, mielőtt pereskedni kezdek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!