15 év alatt egy adott munkahelyen az 50%-os béremelkedés nagyon kevés vagy teljesen átlagos? Elgondolkodtató nem egyértelmű a kérdés!
Most voltam nemrég 15 éves a munkahelyemen. 15 évet húztam le egyhuzamban egy helyen egy adott munkakörben. Amikor beléptem 88.000 nettót kaptam. Most 15 évvel később 131.000 a nettóm.
Ez 49%-os emelkedés, mondjuk legyen 50%.
Ez így 15 év után nevetségesnek tűnik, sőt egyenesen felháborítónak.
De azért ha jobban megnézzük! A munkahelyek nemigen adnak évente 2-3-4%nál több emelést, vagy épp semmit (ld portfolio, profession, jobline saját kutatásai és nem a kormányzati KSH maszlag kamu a 400E-s átlagbérről).
Tehát egy átlag hely jó ha pár százalékot emel évente. 3-4%.
Ha ezt a 49%-ot leosztjuk a 15 évre, akkor 3,266 %-os emelés jön ki/év.
És ezzel ott vagyunk akkor , ahol a munkahelyek többsége. Az éves pár % emelésnél.
Az más kérdés hogy én nem évente kapok 3%-ot hanem évekig semmit, aztán egyszerre magasabbat (10% akár), de ez részletkérdés.
A lényeg ha így nézzük ez nem is egy pofátlan tróger hely hanem olyan mint az összes többi. Egy átlag. Semmi extra se pro se kontra. Átlagos.
Vélemények az okfejtésemről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!