Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan küldjem el az önéletraj...

Hogyan küldjem el az önéletrajzom email-ben, ha nincs meghirdetve állás?

Figyelt kérdés

A jövőhónapban fogom megszerezni a diplomámat és elkezdtem keresni a munkalehetőségeket. Óvodapedagógus leszek. Az lenne a kérdésem, hogy a különböző óvodáknak, iskoláknak hogyan küldjem el az önéletrajzom, ha nincs meghirdetve álláslehetőség. A jelenlegi helyzet miatt nincs lehetőségem személyesen bemenni.

Előre is köszönöm a válaszokat.

#állás #munka #önéletrajz #nincs meghirdetve
2020. máj. 12. 12:23
 1/9 anonim ***** válasza:
10%
A fenn álló törvények miatt nem fogadhatnak el email-ben CV-ket. Ezt egyik vállalat főnök mondta, úgyhogy biztos forrás. Szerintem nem kéne erőltesd, mert alapból ha nincs álláslehetőség meghirdetve hely sem lenne számodra, és ha alakulna esetleg a jövőben, szerintem nem szívesen alkalmaznának ha rájuk nyomulsz mail-ben.
2020. máj. 12. 12:25
 2/9 anonim ***** válasza:
89%
Mégis milyen törvény szerint nem lehet e-mail-ben CV-t küldeni? Az egész online álláspiac arra a tényre épül, hogy lehet
2020. máj. 12. 13:17
 3/9 anonim ***** válasza:
80%
Kitalálod, melyik ovik jöhetnek szóba, google a barátod, kideríted az intézményvezető emailcímét és írsz neki.
2020. máj. 12. 14:28
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Honlapjukon valamilyen kapcsolat csak meg van adva. Ha nem olyan, akinek elküldenéd a CVt, akkor írsz/felhívod őket, hogy ez van és szeretnéd elküldeni a CVdet, kinek és hova küldheted. Ha azt mondják, hogy ne küldd, akkor nem küldöd, ha azt mondják, hogy ide küldd, akkor oda küldöd.
2020. máj. 12. 17:18
 5/9 anonim ***** válasza:
25%

1# tavaly több állásbörzén voltam, ott mondták uezt, hogy nem vehetnek el önéletrajzot, töltsem fel. Nem vitatkoztam, viszont akkor az állásbörze egy üres zsák, ha így maradna. Viszont legközelebb már változhatott vmi, mert elfogadták az önéletrajzot és még papírt sem kellett aláírni. Ok, hogy GDPR, de talán nem kellene a kölköt kiönteni a kádvízzel együtt.

A lényeg, kedves Kérdező, hogy ha nem találsz email címet, mert lehet, tényleg nincs, privát emailre - az ovivezetőnek - meg ne írj, inkább add fel postán, simán. Nem kell ajánlva, nem fogják ellopni.

2020. máj. 12. 19:50
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

5ös: Az más ha egy cégnek van saját honlapja ahol a saját sablonjukat ki kell tölteni és ezt szeretik, mert így könnyen tudnak keresni az adatbázisban, meg szűrni. Sajnos egyre több multinál ez van, hogy nem fogadják el ha akármilyen formátumban küldesz nekik CVt, hanam a saját honlapjukon kell kitölteni és küldeni az adatokat.

A papír CVt meg még kevesebb helyen szeretik, mert vagy be kell vinni az adatokat ha behívják az illetőt, vagy be kelé szkennelni, meg bonyolultabb is 50-100 papír CVt átnézni, rendszerezni, stb.

2020. máj. 12. 20:21
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, de én inkább arra lettem volna kíváncsi, hogy az emailbe mit írjak, mint kísérő szöveg. De megoldottam. :)

Egyébként 1es, az egy dolog, hogy nincs most állás, de ha lesz is meghirdetve, az inkább a formalitás miatt lesz. Mikor meghirdetik már régen megvan, hogy kit vesznek fel.

2020. máj. 13. 07:28
 8/9 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező, a közigálláson sincs meghirdetve az állás?

Csak azért kérdezem, mert az államigazgatásban, illetve egyéb közintézményeiben a Posta! még releváns beküldési mód, és a közigálláson a kapcsolattartó szokott szerepelni.

"Mégis milyen törvény szerint nem lehet e-mail-ben CV-t küldeni? "

A GDPR - nak az a rendelkezése lehetetleníti el, hogy "direkt hozzájárulás kell a személyes adatok kezeléséhez".

Van ahol ezt "nem figyelik" de az államigazgatásban általában szokták.

Általában az államigazgatásos pályázatnak (ha nincs online felületük) része a "nyilatkozat az adatok kezelésének engedélyezéséről")

2020. máj. 13. 08:31
 9/9 anonim ***** válasza:
75%
Kérdező, nagyon nem vagy képben az ovikkal. A legtöbb helyen még nyaggatják is a szülőket, hogy hozzanak óvónőt, ha tudnak.
2020. máj. 13. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!