Mik a kritériumai a bértámogatásnak?
Egy kisvállalkozásban dologozom, április elején kötelező szabadságolás volt, a hónapban kb. 10 napot nem dolgoztam. Amikor ki lettek adva a határozatlan idejű szabad napok a főnököm azt mondta a teljes évi szabad napokból lesz elvéve, tehát fizetett szabadságnak minősül.
Az áprilisi fizetésem mégis kevesebb lett annyival, a főnököm pedig azt mondta, csak az adott hónapig igénybe vehető szabadságokat tudja beszámítani, és a cégük nem esik abba a szektorba amiben pályázni lehet bértámogatásra.
Mik lehetnek azok a kritériumok amik hiányában ez a cég kiesik ebből?
Vagy arra gondolsz, hogy a csökkentett munkaóra után járó 70%-os támogatást bármelyik cég igényelheti?
Velem nem az van, hogy egy hónapban napi 8 óránál kevesebbet dolgoztam, hanem több nap teljesen kiesett a hónapban. Ebben az esetben nem jár a támogatás?
A főnököd talán a járulékkedvezménye gondolhatott, mert az valóban tevékenységhez van kötve.
A szabi kiadásra és a béredre nincs rálátásom, ehhez ismerni kellene a részleteket.
Ha jol értem tobb szabid ment el mint idoaranyosqn lehetne, tehat aprilis vegeig tobb mint az egy harmada, de a fonok azt mondta, hogy azokat a szabikat, amik idoaranyosan tul lett kiadva, nem fizeti ki, mert nem tudja beszamitani?
Ha igy van, akkor ezt nem teheti meg. A szabadsagot ha ki lett veve/adva meg kell valtani(ki kell fizetni). Tehat ha te a 21munkanapbol 18at szabin voltal, akkor mind a 18at ki kell fizetnie.
At akar baszni. Azt fogja tenni hogy minden honapban olyan napokra fogja kiirni a szabikat amikor dolgoztal. Igy tulajdonkeppen megsporolja a szabadsagok kifizeteset. Hisz azokra a ledolgozott napokra eleve jar ber, tehat azzal hogy egy ledolgozott napra szabit iry te anyagilag nem jarsz jobban, de o igen.
Nimcs is az mtben olyan idoaranyos szabadsag. Ez csak azert van hogy ha elkuldenek, akkor ne jarjon ugy a ceg, hogy bebukja a szabikat. Mert ha idoaranyosan kevesebbet vettel ki akkor ki kell fizetnie, de ha tobbet akkor azt nem vonhatja le/veheti vissza.
A munkaltato barmikor tullepheti ezt az idoaranyos keretet, vagy te kerheted hogy engedjen el szabira..
Vegyunk egy alap peldat. 24napod van az evre, az 2nap/hó.
De te februarban elmesz egy hetre sielni meg januárban is voltal egy napot. Megteheted? Persze, ha a ceg elenged szabira. De te elhasznaltal 6napot ket honap alatt, pedig csak ugye 4db az idoaranyosan jaró. Ha március elsejevel kirugnak, nincs felmondasi ido, a ceg nem veheti vissza a 2napot amivel te tulmentel az időaranyosan jaro napokon. De ettol meg a ceg kifizeti azt a februarban kivett 5napot hiaba csak 4nap jarna idoaranyosan feb vegeig. Nem mondhatja hogy 2napot majd valamikor kifizetem, mert neked februwrig csak 4 jarna..
Bocs, lehet, hogy nem fogalmaztam érthetően.
Mielőtt elküldött volna kényszerszabira mondta azt, hogy az éves szabadnapokból fog lemenni, de így ugye ki lesznek fizetve azok a napok.
Fizetéskor pedig csak a ténylegesen ledolgozott munkaórákat fizette ki, de AZ ÉVES SZABADNAPJAIM MEGMARADTAK, tehát a megbeszéltekkel ellentétben fizetetlen szabadságon voltam.
A fizetésem így jóval kevesebb volt arra a hónapra, de pont ezt kompenzálná 70%-ban a bértámogatás.
Amikor rákérdeztem azt mondta hogy nem jogosult a cég bértámogatásra, de gyanítom hogy csak leszarta megpályázni.
Tehát mi alapján kaphatta ezt az infót, már ha? Honnan deríthetem ki hogy a cég jogosult lett-e volna megpályázni?
Napitender.hu-n kérvényeztem egy kalkulálást de olyan adatokat kell megadnom hozzá amiket én nem tudok, csak a főnököm. Nyilván nem fogom megpróbálni belevonni a saját lebuktatásába, de szeretném tudni, járt-e volna a támogatás csak volt fontosabb dolga is.
Esetleg a megyei kormányhivatalnál van értelme utána járni?
Tehàt mèg ha pàlyàzott volna ès a cèg jogosult lett volna megkapni akkor se lett volna èrvényes àprilisra.
Köszi a vàlaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!