Óvónők, akik régóta dolgoztok, mennyi pénzt kerestek?
Elnézést, ha túl személyes a kérdés. Tudom, hogy a bértábláról leolvasható, csak tudom, hogy van Ped.I. Ped.II. is.
Ha fizetést írtok azt is leírjátok kérlek, hogy hány éve dolgoztok benne?
Óvónőnek tanulok és elmondom őszintén nagyon aggaszt a kevés bér. Kicsit félek a jövőmtől, nem tudom mivel tudnám vagy lenne -e időm valamivel még ezt a bért kiegészíteni. Nevetségesen kevés a bér és idáig még nagyon motivált voltam, de ahogy a környezetemben lévő emberek, más diplomával már minimum 200-at kezdőként meg keresnek és van aki 300-400-at is, akkor elszomorodom nagyon -nagyon, mert mindennek az ára megy fel. Lehet így azt gondolja egy kívűlálló, hogy ha már most így gondolkozom jelentkezzek át valami másra, de ezt szeretném, ez tetszik, ezt szívesen csinálom. De ahj nagyon elkeserítő ez a bèr.
Nem akarok nagy lábon élni, csak azért ez a fizetés nagyon-nagyon kevés és sajnos nem csak a kezdő bér kevés:((
Én mindigis kitűnő tanuló voltam. Matekból bár középszinten 92%-ra érettségiztem, a kémia emeltem pedig ötös lett. Ezekre nagyon büszke vagyok. Azonban nem bírom az ülő munkát. Azt gondoltam, ha pénzügyre megyek csak hivatali munkáim lesznek. Nem szeretem annyira az állandó papír munkát.
Ha sokat ülök pedig kegyetlenül fáj a derekam, a monitor előtt, ha sokáig ülök, akkor pedig nap végén csíp, szúr a szemem, piros, könnyezik és szédülök.
Nyári diák munka keretében pedig volt lehetőségem kipróbálni milyen óvónőként, nagyon tetszett, hogy az egyben ülős, állós szaladgáló munka is.
Az is tetszett, hogy nem mindig a 4 fal közé vagyunk zárva, hanem kint vagyunk a szabadban a gyerekekkel.
Valahogy ez az ami nekem nagyon tetszett benne. Ugyan elfáradtam napvégére ott is, de teljesen más volt mint mikor ülő munkát kell végezni.
A másik véglet meg a talpalós munka, dolgoztam gyárban, felszolgálóként is nyaranta. Szívesen kipróbáltam, de hosszú távon nem bírnám, minden este zsibbadó végtagokkal aludtam el.
Úgyhogy igazából mindennek meg van az előnye és hátránya is.
Sokat gondolkoztam a kémia irányon, lehetnék gyógyszergyárban gyógyszerész vagy kutató.
Nővérem ennek is tanult és eként dolgozik. A fizetése az én majdani fizetésemnek a 3x-sa:D:)
De egyedül a fizetése tetszik, mert egyébként látom, hogy mennyire stresszes sokszor és hogy mennyit dolgozik. Mindennap este ér haza és már csak fekszik, nem családcentrikus a munkája.
Úgyhogy egyszerűen nem szívesen dolgoznék ilyen munkákat.
Az óvónőség viszont nagyon tetszik, a gyermekeket nagyon szeretem és minden percben örömmel vagyok velük.
Viszont eltartott nem akarok lenni!
Köszi a válaszaitokat!
Egyébként mindennap sokat mozgok, most hogy karantén van szüleim kertjén dolgozom segítek sokszor reggeltől estig. Szoktam tornázni is, futni járok. Úgyhogy a mozgás meg van szerintem.
De akkor többet fogok mozogni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!