Óvónők, akik régóta dolgoztok, mennyi pénzt kerestek?
Elnézést, ha túl személyes a kérdés. Tudom, hogy a bértábláról leolvasható, csak tudom, hogy van Ped.I. Ped.II. is.
Ha fizetést írtok azt is leírjátok kérlek, hogy hány éve dolgoztok benne?
Óvónőnek tanulok és elmondom őszintén nagyon aggaszt a kevés bér. Kicsit félek a jövőmtől, nem tudom mivel tudnám vagy lenne -e időm valamivel még ezt a bért kiegészíteni. Nevetségesen kevés a bér és idáig még nagyon motivált voltam, de ahogy a környezetemben lévő emberek, más diplomával már minimum 200-at kezdőként meg keresnek és van aki 300-400-at is, akkor elszomorodom nagyon -nagyon, mert mindennek az ára megy fel. Lehet így azt gondolja egy kívűlálló, hogy ha már most így gondolkozom jelentkezzek át valami másra, de ezt szeretném, ez tetszik, ezt szívesen csinálom. De ahj nagyon elkeserítő ez a bèr.
Nem akarok nagy lábon élni, csak azért ez a fizetés nagyon-nagyon kevés és sajnos nem csak a kezdő bér kevés:((
Nem csak a kezdőbér kevés. Később sem fog annyit fizetni, hogy megélj belőle. 32 vagyok, a versenyszférában nettó 400 felett keresek. Egy velem egyidős óvónő 160 ezret. És ez már az a kor, amikor ez ember családot alapít(ana).
Szóval kb az tud óvónőnek menni, akinek a családja vagyonos (ha vesznek neki lakást, vidéken ennyiből el lehet karistolni) vagy ha jól megy férjhez.
Hát ez katasztrófa:(
Talán úgy még azt mondom jó lenne ha, úgy kapna 32 évesen 160-at, ha mellette 9 évig gyesen volt:D de sajnos nem.....
Ebből félre tenni sem lehet. :(
Erre nem gondolnak, nem értem:(
Hiába nagyon szép hivatás, a gyerekekkel boldogság a munka, még ha néha nehéz is, de elenyésző. Egyszerűen fel se fogom. El vagyok keseredve.
Később sem fog annyit fizetni, hogy megélj belőle
Igen, tömegével halnak éhen és élnek utcán óvónők.
Persze, meg a férje tartja el az összes ápolónőt, tanárt, stb.
Keres 160-at a nő, 160-at a férfi, ebből simán meg lehet élni.
Igen, és egy tanár 6 éves képzésen vesz részt. Szomorú hogy 6 év után olyan keveset kap.
:(
Azért szerintem éhen csak nem hal az ember. Ha egyedül él és még ha albit is kell fizetnie, mert skkor olyan helyre megy, ahol nem drága egy albi.
Csak tény, hogy ma már ez a pénz kevés, semmire sem elég szinte. Egyre nagyobb az eltérés más diplomás fizetése között.
Én nem akarok példát kapni, megérdemlik nagyonis!
De rossz, hogy az ember tanuló évei során döbben rá, hogy lehet rosszul választott, mert szeretettel választott hivatásával csak nagyon nagyon nehezen fog megélni és mellé mégjön, hogy nagyon sokan le is nézik az óvónőket, hiszen gyermeket nevelni mindenki tud.
Tanarnak, tanitonak es ovodapedagogusnak szinte BARKIT felvesznek egyetemen. Es altalaban olyanok is mennek oda akik mashova, egy erősebb szakra, pl valami gazdasagi szakra egy erős egyetemre eselytelenek a 3as 4es erettsegivel.
Persze vannak elhivatottak akik kivetelek, de az hogy 6ev a kepzes ossze sem hasonlithato egy gazdasagi diploma kepzesevel.
Nem is ertem hogy miert megy valaki pl tanitonak, ha aggasztja a fizetese, amikor az nyilvanos. Naivsag azt hinni majd a masik párt majd emel. Nem emlekszem hogy a 8ev alatt 2002 es 2010 kozott tobbet kerestek volna vagy jobban eltek volna a közalkalmazottak..
Nyelvet kell tanulnines el kell menni a diplomaval es a nyelvtudassal a versenyszferaba dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!