Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan gazdagodjak meg?

Hogyan gazdagodjak meg?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 18 éves vagyok szóval még előttem az élet nagy része. Még jövőre fejezem be a gimnáziumot, aztán természetesen egyetem ha minden jól megy. Csak a pálya amit választottam nem igen fizet busásan, szóval ezen filózom. Már kb 4-5 éve foglalkoztat a kérdés és ezidő alatt egyszer sem fordultam el az ötlettől vagy tettem fel magamnak azt a választ, hogy "hagyom az egészet" és nem volt olyan nap sem, hogy ne gondolkoztam volna ezen. Persze állandóan olvasok utána, hogy mit, merre, hogyan de konkrétan az elejére vagyok kíváncsi, hogy hogy kezdj neki. Csak simán spóroljak és majd ha elegendó összegem van tegyem be bankba vagy a tőzsdére? Esetleg ha valaki olyanis írna akinek önerőből sikerült, nagyon szívesen meghallgatnám. A negatív, flegma kommentekkel és azzal, hogy legyél politikus, tanulj sokat stb... kérlek kíméljetek, de ettől elfordulva persze mindenki javaslatát szívesen olvasgatnám. És még így megjegyezve, én a gazdagság alatt azt értem, hogy nem kell aggódnom az anyagi hátterem miatt, kigondolom hogy mit szeretnék és legyen annyi pénzem, hogy csettintésre is ki tudjam fizetni minden hátulütő nélkül, és mindíg legyen mögöttem egy elég jól kinéző, biztonságérzetet adó összeg.

2020. máj. 6. 16:21
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
89%

"A jövőnek sok neve van: a gyenge úgy hívja, elérhetetlen, a gyáva úgy, ismeretlen, a bátor lehetőségnek nevezi."

- Victor Hugo

2020. máj. 8. 12:54
 42/47 anonim ***** válasza:
14%

Sok meló+meg több meló+annál is több meló+jó diploma+némi szerencse..

Vagy csak simán politikus.

2020. máj. 8. 13:58
 43/47 anonim ***** válasza:
68%
Kiyosaki cashflow négyszögét ha elolvasnád kedves előttem szóló, akkor rádöbbennél, hogy mekkora hazugság az, amit oda leírtál. De a legtöbb ember persze lusta elolvasni egy két könyvet, ha meg el is olvassa, biztos nem lesz elég erős jelleme hasznosítani is a leírtakat. Inkább mennek a nyáj után és diplomákat szereznek annak reményében, hogy majd lesz egy biztos és jól fizető állásuk.
2020. máj. 8. 14:03
 44/47 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem első lépés, hogy sokat olvasol a témában. Képzed magad. Jó fizetés addig kell, amíg pénzt nem gyűjtesz. A befektetés, vállalkozás a jó út, de kezdőtőkét össze kell gyűjteni mindenhez. Tehát, a tanulás és jó munkahely az első lépés. Erre kapsz hitelt is. Később pedig tipli.

Az életszínvonalad folyamatosan minimumon kell tartani, ha kapsz fizetésemelést, akkor is. A különbözet lesz a tőkéd.

Egy-két jó ötlet, vállalkozás és szerencse is.

Mertél nagyot álmodni jó, de ha elbuksz és tizede sikerül, már akkor is gazdagabb ember leszel, mint a lakosság 95%-a. Sok sikert!

Nekünk nincs ekkora nagy célunk, jóval kisebb, de jó úton járunk. Mi ingatlanokkal alapoztuk meg a vagyonunk.

2020. máj. 8. 17:49
 45/47 anonim ***** válasza:
79%

Ha betekintést szeretnél az üzleti világba, Kyosaki könyveit és a társasjátékát (a richdad.com-on akár ingyen is tudsz játszani) én is javaslom. Megtanítja, mi a különbség források és eszközök, jó hitel és rossz hitel, továbbá aktív, passzív és portfóliós jövedelem között.

Ha eljutottál a megértés szintjére a fentiekkel kapcsolatban, tartsd észben, hogy ez még csak tudás. A diploma megszerzése is tudásra épül, de ettől még egyetlen friss diplomásból sem válik azonnal jó szakember. Ahhoz küzdeni kell. És nem úgy kell küzdeni, mint a legtöbben, akik keményen dolgoznak:

-nem sablonokat kell követni, hanem problémákat megoldani és értelmezni

-nem a birtoklás számít, hanem a teremtés és a nagylelkűség

-nem a pénzre kell koncentrálni, hanem az értékre

-nem csak a saját tudásodra kell alapozni, hanem másokéra is

-állandóság helyett gyors változás

-az "egyszer nyersz, egyszer tanulsz belőle" hozzáállás helyett "mindig nyersz és tanulsz"

Ahogy egyre jobban különbözöl majd az emberektől, úgy egyre inkább egyedül érzed majd magad. Lesznek barátságok, amikről le kell majd mondjál - egészen egyszerűen azért, mert nem visz előre. Mások viszont megpróbálnak majd a bizalmadba férkőzni és elvenni tőled mindenedet, amid csak van, ha kell, erőszakkal, ha kell, ügyeskedéssel. De itt rögtön visszacsatolok a legelejére: a tudásod az egyetlen, amit nem vehetnek el tőled. Ez az alapja.

2020. máj. 9. 15:36
 46/47 anonim ***** válasza:
100%
Kezdj el tőkét építeni, amit később meg tudsz forgatni. Ha elkezdesz keresni tedd félre a fizetésed 20%-át minden hónapban. Abból pár év alatt lesz egy szép kezdőtőke. Utána azt fektesd be olyan dologba ami pénzt termel (pl. Vegyél fel hozzá kis hitelt és vegyél garázst belőle amit kiadsz bérbe) vagy vegyél pár jó részvényt hosszú távra. stb. Lényeg hogyha pénzed van ne olyan dolgokra költsd ami pénzt visz el (pl. Veszel egy autót 3 millióért, annak az éves fenntartása 250eft, vagyis 5 évvel később a 3 milliod mar csak 1.875 milliót ér és kocsi is öregebb lett csak.. Ha ugyanebből egy garázst veszel, és havi 20e-ért kiadod,akkor 5 év múlva 4.2 milliót ér a pénzed és még lehet a garázs ára is drágább lett közben.)
2020. jún. 14. 14:00
 47/47 anonim válasza:
0%
Keresd fel Orbánt, legyél vele jóban, légy a bárátja. Hidd el, Mészáros is így csinálta
2021. jan. 15. 10:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!