Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan gazdagodjak meg?

Hogyan gazdagodjak meg?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 18 éves vagyok szóval még előttem az élet nagy része. Még jövőre fejezem be a gimnáziumot, aztán természetesen egyetem ha minden jól megy. Csak a pálya amit választottam nem igen fizet busásan, szóval ezen filózom. Már kb 4-5 éve foglalkoztat a kérdés és ezidő alatt egyszer sem fordultam el az ötlettől vagy tettem fel magamnak azt a választ, hogy "hagyom az egészet" és nem volt olyan nap sem, hogy ne gondolkoztam volna ezen. Persze állandóan olvasok utána, hogy mit, merre, hogyan de konkrétan az elejére vagyok kíváncsi, hogy hogy kezdj neki. Csak simán spóroljak és majd ha elegendó összegem van tegyem be bankba vagy a tőzsdére? Esetleg ha valaki olyanis írna akinek önerőből sikerült, nagyon szívesen meghallgatnám. A negatív, flegma kommentekkel és azzal, hogy legyél politikus, tanulj sokat stb... kérlek kíméljetek, de ettől elfordulva persze mindenki javaslatát szívesen olvasgatnám. És még így megjegyezve, én a gazdagság alatt azt értem, hogy nem kell aggódnom az anyagi hátterem miatt, kigondolom hogy mit szeretnék és legyen annyi pénzem, hogy csettintésre is ki tudjam fizetni minden hátulütő nélkül, és mindíg legyen mögöttem egy elég jól kinéző, biztonságérzetet adó összeg.

2020. máj. 6. 16:21
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
81%

A 8-asnak megy a taps! Ugyan ezt szerettem volna javasolni.

Kiyosaki a cashflow négyszögben csodálatosan felvázolja, hogy mi a meggazdagodás 3 útja:

1. Befektetsz valamilyen ingó (pl arany) vagy ingatlan (pl lakás) dologba

2. Részvényeket és/vagy állampapírokat vásárolsz

3. Csatlakozol egy jónevű és megbízható ntwork marketing (MLM) cégbe és munkába fogsz.

Valamelyiket ha elkezded és komolyan veszed, akkor kezedben a siker. Ezek közül a 3. módszer a legolcsóbb (konkrétan ingyen van) és a legbiztonságosabb.

Mindenek mellett persze olvass sok témába illő könyvet! Ezeknek higgy, ne a GYIK-es okosoknak :)

2020. máj. 6. 23:26
 22/47 A kérdező kommentje:
#21 Nagyon szépen köszönöm :D akkor ezt a könyvet biztos hogy megveszem.
2020. máj. 7. 03:03
 23/47 anonim ***** válasza:
84%

Azt még hozzá teszem (21-es vagyok), ezzel a három módszerrel nem csupán gazdaggá, hanem anyagilag függetlenné válhatsz, ha bele teszed a kellő munkát és tanulást :)

Ezután a könyv után meg jöhet a többi:

- Robert T. Kiyosaki: Gazdag papa szegény papa

- Stephen R. Covey: A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása

- Stephen R. Covey: A 8. szokás

Alapművek egy sikeres ember életében, utána meg majd jön a többi amit gondolsz :) Remélem, hogy tényleg konolyan fogod venni, hogy tényleg nem csak elolvasod, hanem oda is figyelsz a könyvekre és alkalmazod a leírtakat a gyakorlatban. Ha ezt megteszed, akkor gratulálok, fényes jövő elé nézel :D

Azonban csak óvatosan a magabiztossággal, nem véletlenül nem lesz mindenki anyagilag független. Meggazdagodni egyszerű, de korántsem olyan könnyű.

2020. máj. 7. 10:08
 24/47 A kérdező kommentje:
#23 Nagyon szépen köszönöm :D Huhh egy korban hozzám közelebb lévőtől még jobb hallani. Igyekszem megtenni mindent amit tudok. Nem tervezem ellazsálni :D
2020. máj. 7. 12:58
 25/47 anonim ***** válasza:
3%
Szép is az optimizmus, pofára esés lesz ebből.
2020. máj. 7. 14:36
 26/47 A kérdező kommentje:
#25 Vártalak már negatív jósló barátom
2020. máj. 7. 15:14
 27/47 anonim válasza:
3%
Ennek az MLM-es majomnak nehogy elhidd egy szavát is. D. Ha olyan jól keres mint üzletember, akkor miért tukmálja a könyveit jó drágán? Előadások százezrekért? Mert abból él hogy lehúzza a hozzád hasonló szerencsétleneket. Eszedbe ne jusson piramisjátékokba belemenni, még az anyádék vagyona is rámehet. Ezek gazemberek.
2020. máj. 7. 15:22
 28/47 A kérdező kommentje:
#27 Természetesen eszembe sem jutott lehúzni szüleimet ilyesmivel, mindent csak saját magam által akarok megszerezni. Meg hogy ilyen szerencsétlen vagyok-e azt majd meglátjuk... Ki beszélt itt százezres előadásokról?! Ráadásul megnéztem a könyvek nem egy eget rengető összegek. 2500-4000 ez nem úgy néz ki mintha drága lenne. Hihetetlen hogy az emberek nagy többsége mennyire negatív. Legalább csak 1 próbát adnátok a másiknak és kész.
2020. máj. 7. 16:01
 29/47 anonim válasza:
24%
Sok próbát kaptak az MLM-esek. És csak a kitalálói lettek megtollasodva. A hozzád hasonló lúzerek csak ráfáztak. Az ilyen zsiványok a könyveiben csak azt írják le, hogy neked majd miért kell a méregdrága előadásaikra járnod, ahol szintén csak azt mondják el virágnyelven, hogy még több előadásra járjál jó sok pénzért.
2020. máj. 7. 16:24
 30/47 anonim ***** válasza:
67%
Ha ő egy kicsit is intelligens gyerek (márpedig annak tűnik), akkor minimum utána fog járni az infóknak és rá fog jönni, hogy mekkora butaságokat beszéltek erről.
2020. máj. 7. 16:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!