Mennyit keres egy Bolti eladó?
Ahány bolt, annyi szokás, de elöljáróban arra készülj fel, hogy valószínűleg nem ebben fogsz dolgozni. Általánosságban elmondható, hogy a bejelentés legalább részben gyanús és részben szabálytalan, hogy nem 8, hanem 10-12 órát kell dolgozni (bár én tudok pékségről is, ahol a hajnali ötös nyitástól este nyolcig vannak az eladók), és hogy az állam ölbe tett kézzel, mosolyogva nézi végig, hogy az eladókat kihasználják a rabszolgata... izé, munkáltatók.
Ja igen, a fizetés. Ez is széles skálán mozog, de valahogy akörülre tenném az átlagot, ahogy te is írtad. De még egyszer: ez nem napi 8, hanem tizensok órában. És ezek szerint jóval odébb van még, hogy dolgozni kezdj, de egy jó tanács: magyar vállalkozáshoz vagy kínaihoz semmilyen körülmények közt se menj!
Hát egy tanár, aki az egyetemről 6 év tanulás után kép ki és mesterdiplomája van, az keres nettó 140 ezret.
Úgyhogy szerintem ehy bolti eladónak 80-90 ezer körül lenne az ideális bér.
"nem 8, hanem 10-12 órát kell dolgozni (bár én tudok pékségről is, ahol a hajnali ötös nyitástól este nyolcig vannak az eladók)"
ja igen, na persze...
ilyet senki se csinálna 130 140ért
egyékbént ahol kevés múlik az ELADÓ munkáján ott nyilván kevésbé fizetik meg
a formális kereskedelmi végzettség egyébként kinyit egy két kaput, boltvezető pl csak azzal lehetsz
@5
Napi tízezer, heti három nap. Ha kell, megadom privátban a címet. Nem én dolgoztam ott, szóval vagy igaz, vagy nem, de nem lett volna értelme hazudnia az illetőnek.
"Anyukám testvére tanárnő és 230ezer körül keres...."
Persze, 20 év tanítás után lehet hogy meg van annyi, mindenfele pótlékokkal.
De egy frissdiplomás 25 éves 140-et kap 6 év tanulás után (nyilvános a tanárok bértáblája)...
"Napi tízezer, heti három nap."
ja bocs, akkor te hazudtál, mert heti három napban 12 órát dolgozni az a nagy átlagban ugyanúgy 40 órás munkahetet jelent, mint aki 8tól 4ig jellegű munkát végez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!