Menni pénzt tudtok félre tenni ebben a karanténos időszakban?
Azt hallom, hogy folyamatosan mennek a szabadságolások otthoni fizetési nélküli szabi, táppénz és stb...
Sokan nem dolgoznak,illetve bezártak az óvodák iskolák nincs kire hagyni gyermeket, otthon főzünk, mosunk takarítunk...gyerekkel vagyunk foglalkozunk ez óriásian megterhelő pénztárcánknak akár hogy is nézzük.
Látni, hogy ezerrel megy a lakás felújitás, OBI ban rengetegen vannak megy a pénz költés...Válság van, minden leállt egy időre. Ha van az illetőnek megtakarított pénze akkor azt miért költi el ebben a kilátástalan válság helyzetben, vagy ennyire lenne mindenkinek fölösleges pénze. lehet én vagyok szegény... de én örülök ha hó végére kijövünk egy fizuból.
Március közepe óta itthonról dolgozom, sokkal több időm van, mert a munkát megcsinalom habarabb, mint 8 óra, feleslegesen meg nem ülök ott a gép előtt. több időm van a lakást is csinosítgatni.
A fizetesem ugyanannyi, viszont kevesebbet költök így, hogy a benzinbenz is megmarad, kajára is kb. a felet költöm. Sokkal többet tudok félrerakni
A havi szokásos 120k helyett ebben a hónapban olyan 350k maradt meg, pedig vettem egy konzolt is. Annyi a különbség, hogy én jellemzően vendéglátásra, művelődésre meg utazásra költök sokat, most nincs se kocsma, se étterem, se mozi, se múzeum, se repülőjárat, a kaját olcsó helyről rendelem egy hétre előre (így az ebéd plusz vacsora kijön 2000-ből, ami máskor minimum 3500, de egy jobb éttermi vacsorával elég könnyen csúszik 10000 fölé), nem költök 500-800Ft-ot egy kávéra, hanem főzök magamnak, ha van valami videocsetes sörözés a haverokkal, akkor még egy jobb sör is max 500 a boltban, nem 1500 egy kocsmában (olcsóbb verzióknál meg 270 vs 800). Utaztam volna kétszer is, olcsó helyekre, de kétszer négy nap alatt szállással együtt 150k bőven elfogyott volna.
Szóval így. Igen, könnyű helyzetben vagyok, alapvetően luxusnak számító dolgokat vont meg tőlem a vírus, a munkám meg stabil.
7. hete dolgozunk mindketten a férjemmel itthonról.
Azóta nem kellett 2 felnőttbérletet venni, spóroltunk benzinen, programokon és mivel van időnk főzni gyorskaján is.
Pontosan vezetjük a kiadásainkat, így a kérdésedre a válasz az,hogy 7 hét alatt 63.000 forintot spóroltunk úgy, hogy azért vettünk pár szórakoztató dolgot itthonra.
Nekünk anyagilag pozitívan jött. Még jövőhónapban is itthon fogunk dolgozni, így még kb 30.000 spórolást kalkulálok.
"otthon főzünk, mosunk takarítunk...gyerekkel vagyunk foglalkozunk ez óriásian megterhelő pénztárcánknak akár hogy is nézzük."
Már miért lenne megterhelő? Pont, hogy olcsóbb mintha rendeled vagy étteremben veszed a kaját.
Nekem ugyanúgy be kell járnom, feleségem a pici gyermekeinkkel ugyanúgy itthon van.
Nekünk anyagilag nagy változás nincs. Eddig se költöttünk sokat olyanra amit most nem lehet. Az a kevés "nyereség" meg elmegy az autóra mert többe kerül azzal járni mint a BKV.
Havi 200-250 körül el tudunk rakni, néha többet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!