Főnöknek el kell fogadnia az egész napos netleállást és emiatt egész napos home office kiesést? Lévén én vétlen vagyok?
Vodafone-UPC fúzió miatt érdekes dolgok mennek, szakadozik a net, de a minap egész napos kiesés volt. Emiatt mivel home officeban vagyok aznap semmit se tudtam csinálni ráadásul ezt fel se lehet nekem róni mert nem nálam volt a hiba.
Emiatt megteheti a főnök hogy aznapra egy fillért se ad munkabérnek? Lévén a munkavégzés nekem fel nem róható hiba miatt következett be?
Olyan ez mintha bemennék a céghez és nem lenne áram. Én ott voltam munkára készen de rajtam kívül álló ok miatt nem volt munkavégzés-jár a bér. Volt rá példa.
Most a szitu nem ugyanaz? én ott voltam munkára készen de rajtam kívül álló okokból nem volt munkavégzés-jár a bér? Jogiforum.hu szerint igen.
Pláne hogy a home office elégg szürke terület mert a munkaszerződés egyáltalán nem szabályozza nem is említi.
"A főnököd helyében kicsapnálak, még akkor is, ha végkielégítéssel jár."
benne vagyok! Lássuk.
Az Mt szerint nekem jár 60 napos végig fizetett felmondási idő és 3 havi átlagbérnek megfelelő végkielégítés.
Az 5 havi bér a kezembe tisztán.
Perkál és akár holnap már nem csinálok semmit.
Benne vagyok!
"Nekem megérne a főnököd helyében."
Nyugi nem fognak elküldeni. A főnök inkább haláláig nézi a pofámat és csendben gyűlöl de el nem küld. Mert az neki PÉNZ!!! És az úgy már nem jó.
Inkább marad az "ingyen" gyűlölet életfogytig ..
Totálisan igazad van, valóban olyan (jó) egy misi körüli összegért megválhatna tőlem.
Na de csak nem gondolod! Egy misi!! Hát ha 100.000ből megúszhatná még annyit sem.
Fillérb**ó szar.
"Amúgy meg ha ez van, akkor erre az lenne tisztességes megoldás, hogy vagy elfogadjak munkanapnak, te pedig ledolgozod ezt a 8 órát máskor, vagy kiirnak rá egy nap szabit.“
Na hát kb szerintem is, de lásd itt ezen a csoda helyen egyik se történt, helyette az a nap fizetetlen. Jogszerű, korrekt tisztességes igaz-e?
A saját otthoni eszközömet használom hogy a cégnek jó legyen, mert a cég ahhoz is spúr hogy beszálljon a költségekbe vagy adjon céges eszközt. Nem, használd melós a sajátodat.
Jön egy előre nem látható tőlem teljesen független hiba, és a cég rajtam veri le hogy mi az hogy AZ ÉN SAJÁT ESZKÖZÖM amit én FIZETEK az NEM ÁLLT A CÉG RENDELKEZÉSÉRE??? Ingyen persze!!
Jogszerű, korrekt tisztességes igaz-e?
Nem tudom mi lenne ha ma kiköttetném a netet. Akkor mi lenne. Mert az enyém jogom van hozzá. Eddig volt már nincs. MIért ne-az enyém. Akkor mi mi lenne? KIrúgnak mertt ki mertem köttetni a saját netemet??
Ja és gyökerek kedvéért : a munka feltételeinek biztosítása helytől függetlenül a MUNKÁLTATÓ FELADATA!! Nem a melós viszi a lapátot hogy dolgozhasson!
És ha azt a melóst kiküldjük a városba X helyre melózi oda se a saját lapátot viszi!Evidens LENNE hogy minden munkafeltételt a cég biztosít, ez MTben rögzített KÖTELEZETTSÉGE!
És ezen a home office se változtat.
JOBB HELYEKEN eleve nem is engednek saját eszközzel dolgozni elemi informatikai adatvédelmi kérdés! ELEMI!
Mert mi van ha a saját laptopom tele lesz céges adattal és tönkremegy. Akkor ki felel?
Hát a saját laptopomét már engem felelősségre vonni csak nem lehet... evidens hogy a cég ad saját gépet. Evidens. Saját érdeke!!
JOBB HELYEKEN! Trágyadombon meg....
"JOBB HELYEKEN! Trágyadombon meg...."
És mi akadályoz meg, hogy "jobb helyeken" dolgozz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!