Mennyi az esély arra, hogy egy pár közösen tud 1 millió forintot keresni Budapesten?
A feleségemmel Németországban élünk.
Én mérnöki-irodán dolgozom, autóiparban.
Ő meg logisztikai területen.Ő a mesterfokozatú diplomáját itt kint csinálta.
Szeretnénk hazamenni.Mindketten eredetileg "vidékiek" vagyunk, viszont oda nem szeretnénk költözni, hanem inkább Budapestre.Viszont, ez csak akkor, ha a kettőnk fizetése összeadva meglesz nettó 1 millió forint.A jelenlegi összbevételünk ha forintba átszámoljuk, ezt az összeget jócskán meg is haladja.
Ahogy itt olvasom ezt a fórumot,illetve kérdezősködik,többnyire bruttó 600-650 körül kapnak a tapasztalattal rendelkező mérnökök,gazdasági diplomások beosztotti szinten.Vezetőként, persze többet.
A munkaterületünk révén, nem csak a német, hanem az angol is flottul megy mindkettőnknek.
Mennyi lenne az esély arra,hogy mindkettőnk talál megfelelően fizető állást?
Én is mérnöki tevékenységet csinálok (bár diplomám még nincs), párom egészségügyben. Kettőnk alap fizetése 800 eft, ha mind a ketten csinálunk egy hétvégét vagy egy hosszabb hetet, megvan az 1 millió. Én ezt abszolút nem érzem lehetetlennek mint alap fizetés, 2 piacképes idegen nyelvvel, mérnöki + logisztikai diplomával, (külföldi) tapasztalattal. Sőt...
#10 Megkérdezhetem milyen szakterületen tevékenykedsz (milyen kompetenciákkal)? Azért alkalmazottként a nettó 1-1,2 milliós fizetések nem jellemzők mérnöki pályán (IT-ban is ritka), inkább a fele de már az is átlag fölötti. Pusztán kíváncsiság, érdekel. :)
AZért nettó 1M (br. ~1,5M), beosztott mérnöki pozícióban igen-igen ritka. Ahhoz valamilyen területen nagyon kiemelkedő tudással kell rendelkezni és az is kell, hogy valakinek pont erre a tudásra legyen szüksége. Egy nagyobb, jól fizető multinál senior PM, csoportvezetői szinten azért már lehet ekörüli összeget keresni, de azért az sem magától értetődik utcáról beesve.
Hozzáteszem, szó nem volt szoftverfejlesztésről, IT területről, így NEM erre vonatkoznak az általam leírtak.
Megkérdezhetem, hogy mi az oka egyébként a hazaköltözésnek? Én ha jól beszélnék németül, már erősen a dobbantáson gondolkodnék. Egyelőre csak kacérkodom a gondolattal és gyakorlom a németet...
Az a baj a mérnökhiánnyal, hogy hiány az ugyan van, csak közben létszámstop is sok helyen. True story.
De amúgy egyetértek az előttem szólóval a fizu terén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!