Van-e esély, vagy valami jogi út arra, hogy visszakapjam a pár éve kölcsönadott fél millió forintomat?
Sajnos papírt nem írtunk, de esteleg a feljelentést teszek bíróságon, rendőrségen, akkor mi a szitu?
Tudom, hogy jó nagy birka voltam, ezzel most ne is bántsatok...:-S
Ha elismeri (bíróság előtt) akinek adtad, van esélyed visszakapni, vagy esetleg tanúkkal tudod igazolni, hogy kölcsönként x időre adta a pénzt.
És akkor a másiknak még mindig el kell ismerni, hogy nem adta még vissza.
Ha papír nincs is róla, de voltak ott személyesen akkor mások is, akik hajlandók a bíróságon tanúskodni, akkor jogi úton perelheted, bár a kimenetele még akkor is kétséges.
Sok jó tanács elhangzott már itt, hogy melyik esetben mi az, ami bejön, ami hatásos, azt sajnos nem lehet előre megmondani.
Hallottam már olyat is, hogy a kölcsönadó odament az adóshoz előzetes bejeltés nélkül 2 nagydarab, kigyúrt, barnabőrű segítséggel. Az adós, amikor meglátta őket, a szekrény fiókból kivett egész marék pénzt, kiszámolta belőle a tartozását minden szó nélkül. Előtte pedig évekig hülyítette azt, akitől kölcsönkért.
Szóval nem tudni, kivel állunk szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!