Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg igaz, hogy Magyarorszá...

Tényleg igaz, hogy Magyarországon a legtöbb helyen az alkalmazottak csak minimálbérre vannak bejelentve, a többit készpénzben kapják?

Figyelt kérdés
Ez illegális dolog. Hogyhogy nem buknak le ezek a cégek? És hogyhogy ennyien vannak? Egy könyvelőtől hallottam...

2020. ápr. 23. 07:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
63%

Én sok helyről hallottam, de láttam is ilyet.

Illetve a másik fele az egyéni vállalkozóként foglalkoztatás, ilyet viszont multinál is láttam.

2020. ápr. 23. 09:08
 12/19 anonim ***** válasza:
62%

Igen, mióta van KATA, azzal egyszerűbb, simán törvényessé lehet tenni.

Nagyon sok ilyen minimálbérre bejelentés van. Nem véletlen, hogy a cégek kiemelik egy álláshirdetésben, hogy bejelentett állás. Amúgy minek kellene ezt beleírni? Ez lenne az alap.

Vidéken nőttem fel, szegény családban. De csomószor előfordult, hogy én nem kaptam meg valami szociális támogatást, mert mindkét szülőm minimálbérre bejelentve dolgozott, és ők annyit is kaptak, míg egy csomó nagymenő vállalkozó gyereke igen, mert a vállalkozásába bejelentette magát minimálbérre, feleség meg munkanélküli, hiszen nem kell dolgoznia, van pénz lóvéra. Csak persze feketén. Ilyen a vidéki kkv szektor.

2020. ápr. 23. 11:14
 13/19 anonim ***** válasza:
56%
#12 Azzal nagyon sokan trukkoztek. Volt olyan mikor en edesanyam minimalberes fizetese mellett a csaladi potlekkal meg arvaellatassal (edesapam utan jart) fele annyi szoctamot kaptam az egyetemen, mint akinek anyja-apja vallalkozo, csak nem voltak hazasok, meg nem egy lakcimre voltak bejelentve.
2020. ápr. 23. 11:43
 14/19 anonim ***** válasza:
19%
13: igen, ilyenekre gondolok.
2020. ápr. 23. 12:14
 15/19 anonim ***** válasza:
29%

"Igen, mióta van KATA, azzal egyszerűbb, simán törvényessé lehet tenni."

Igen, én is így dolgozom és sokszor elmélkedtem már azon, hogy hol kezdődik a "bujtatott foglalkoztatá"?

Mi van, ha ténylegesen szabadúszóként dolgozom valahol 1,5 évet, utána másvalahol 1-et, de közben más tevékenységből is van bevételem?

Jelenleg elméletileg bújtatott foglalkoztazott vagyok, de nyáron tervezek többet foglalkozni a másik tevékenységemmel. Az vagy beindul, vagy nem, de ha eleve fizetek KATA-t és kamarai díjat, így nem veszélyes.

Amúgy pesti vagyok és én itt is láttam bőven borítékozást.

Pl egy ismert péktermék-lánc.

2020. ápr. 23. 12:33
 16/19 anonim ***** válasza:
38%

Túlzás, hogy a legtöbb helyen, de nagyon sok ilyen van. Már ugye, ahol egyáltalán be vagy jelentve. Ételfutárok közül szerintem nem túlzok, ha azt mondom, a 90%-uk nincs bejelentve, mint ahogy kisebb építkezéseken, házfelújításoknál sem, de a KKV-s kereskedelmi és vendéglátóegységekben is olyan ritka a tisztességes bejelentés, mint a KKV-s kereskedelmi és vendéglátóegységekben. Ezeken a helyeken a táppénz és a fizetett szabadság is csak az emlékükben él az embereknek.

A "Hogyhogy nem buknak le ezek a cégek?" kérdésre én is várnám a választ, mert én úgy gondolnám, hogy a NAV-nál sem hülyék az emberek, csak fel kellene tűnnie valakinek. Valószínűleg fel is tűnik, de hogy bizonyítsák be?

Multinál egyébként szó se lehet ilyenről.

2020. ápr. 23. 12:48
 17/19 anonim válasza:
57%
Nekem az ismerőseim 90%a így dolgozik.
2020. ápr. 23. 12:53
 18/19 anonim ***** válasza:
40%
A bejelentett munka kifejezés utalhat egyszerűsített (napi) bejelentésre is, mert ilyennel is találkoztam. Mikor rátértünk, hogy akkor ez mégis milyen szerzőssel jár (határozott, határozatlan) erre benyögte a tulaj, hogy napi bejelentés van. Mivel tudom mivel jár ez, sarkon fordultam és megköszöntem a lehetőséget,meg azt is oda mondtam, hogy lehettek volna korrektek is a hirdetésben. Sokan nem tudják, hogy nincs tb ilyesmi, utána meg lehet sírni, hogy be vagy jelentve, mégis pirosban van a tajszámod.
2020. ápr. 23. 13:51
 19/19 anonim ***** válasza:
56%

Nem értem miert “pontoztak” le annyira a vendéglátós válaszokat... nem tudom hogy ki hol el, de itt magyarorszagon tényleg így megy és sokan dolgoznak így..ez az igazsag ...van ahol bér sincs hanem a jatt csak a fizetes😀 utána meg az se😅

Tappenz???? Az sem tudtam (miutan lett rendes munkám) hogy eszik e vagy isszák!

Tudoszurot is kiallitatnak pénzért ha úgy van, navosokat lefizetnek ja és a best: nem ütod a navosba hanem megy külön helyre a penz

8ora? Haha 15-16 orat dolgozol és be sem vagy jelentve vagy csak 4 orara😂

2020. szept. 24. 00:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!