Hány százalék adót kell befizetnie összeségében egy munkáltatónak Magyarországon az alkalmazottak után?
Figyelt kérdés
Valamikor mostanában olvastam,hogy nálunk sokkal magasabb adót fizet a munkáltató az alkalmazottai után,mint az EU többi tagállamában.Mivel azonban számokat nem tartalmazott a cikk,nem tudom,mennyire igaz.Létezik erről valamiféle kimutatás?2016. ápr. 24. 00:36
2/8 anonim válasza:
ez az aktuális állapot, ha beírsz egy bruttó bért, akkor részletezi:
3/8 A kérdező kommentje:
#1:Köszönöm,de mivel nem tudok angolul,hadd kérdezzem meg,hogy jól értem-e:a grafikon szerint,3 ország van,ahol több adó terheli a béreket,a görögöknél ugyanennyi,a többi országban pedig kevesebb?
2016. ápr. 24. 01:21
4/8 A kérdező kommentje:
#2:Köszönöm.
2016. ápr. 24. 01:22
5/8 anonim válasza:
#3 Konkrétan a táblázat azt mutatja, hogy mennyit kell kifizetni a mnkáltalónak, hogy az alkalmazott 1 euró nettó bért kapjon (legalábbis csak ez van számszerűsítve), csakhogy ez nem egyenlő a bruttó fizetéssel.
Valamint azt se feledjük, hogy kevés helyen alkalmaznak egykulcsos adórendszert, és van, ami fix kiadás fizetéstől függetlenül, így kicsit csalóka a táblázat.
6/8 anonim válasza:
Kb. kétszer annyiba kerül egy munkavállaló a munkáltatónak, mint amennyit a munkáltató kézhez kap. A többi megy a politikusok zsebébe.
7/8 anonim válasza:
Igen így van
Azt jelenti, hogy 1 Euró nettó bér esetén mennyi a munkáltató által összes kifizetendő összeg.
Világoskék az 1 Euró nettó bér
piros az általa fizetendő szociális adó
zöld az szja
lila a bérjárulék, amit a munkavállaló fizet/ nálunk nagy része csak járulék jellegű ,mert adó lett.
8/8 anonim válasza:
A bérkalkulátorok kiírják. Elég sokat. Ez nem anglia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!