Ezekkel a korabbi fizetesekkel, mennyi munkakeresesi tamogatasra szamithatok?
Sajnos elvesztettem a munkam a virus miatt, es minden munkara olyan tuljelentkezes van, hogy nem is hivnak vissza sehonnan. Kis alkalmi takaritast talaltam csak eddig.
Jelentkeznek munkakeresesi tamogatasra, szerintetek mennyit kapnek ha az elmult 3 evben 300,000-421,000 kozott volt a brutto berem, majd egy masik helyen rovid ideig dolgoztam (innen rugtak ki) itt pedig 210,000 brutto minimalber volt a bejelentett?
Mielőtt jelentkeznél álláskeresésire, azt kell megnézni, hogy oké, hogy az elmúlt 3 évben jól kerestél, de vajon jogosult vagy-e álláskeresési támogatásra? Be is voltál jelentve? Mert most nagyon sokan úgy lettek munkanélküliek, hogy kiderült: nem is volt bejelentve.
Ha az elmúlt 3 évben volt min. 360 nap biztosítotti jogviszonyod, akkor jogosult vagy az álláskeresésire.
Jogosult vagyok. Csak az osszeg nem volt vilagos.
Koszi a valaszokat!
Járadékban elvileg a regisztráció napjától szamitott visszamenoleges 12 hónap járulék alapja számít, ami utan be is fizették a járulékot. De javítson ki valaki, ha nem igy van.
Tehát a 3 év megfigyelt időszak, amin belül akàrhogy eloszlik a 12 hónap jogszerzo ido de az osszeg azcanbak függvénye, hogy az utolsó 12 hónapban mennyi volt a jàrulék alap ,- nem a 3 évvel ezelőtti bér- és ennek a 12 hónapnak a havi átlagának a 70%-a lesz a járadék max. 90 napig?!
Ahogy kérted Norbi, a javítás:
"Az álláskeresési járadék összegét a kérelem benyújtását megelőző
négy teljes naptári negyedévben
az érintett jogviszonyokban elért
- a vállalkozói jogviszony esetén a megfizetett - munkaerő-piaci járulék alapja (a továbbiakban: járulékalap) havi átlagos összegének alapulvételével kell kiszámítani.
A járadék összege a folyósítás teljes időtartama alatt a járadékalap 60 százaléka, amely azonban nem lehet magasabb a jogosultság kezdő napján hatályos kötelező legkisebb munkabér napi összegénél."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!