Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti mihez értetek férfias...

Ti mihez értetek férfias munkákhoz?

Figyelt kérdés
Milyen gépekhez értetek? Tudtokpl festeni? Persze ha nemis profi szinten,vagy betontkeverni vagy felszerelni egy karnist vagy kereketcserélni vagy akksit ?lapraszerelt butort összeszerelni,fűkaszát használni, csavarbehajtót használni,biciklit szerelni,tudtok ilyesmiket?

2020. ápr. 17. 23:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Jó 10 éve gépépítő cégeknél dolgozom, eleinte mint villanyszerelő, majd mint villamosmérnök. Sokszor csináltam lakatos munkát is, mindenféle elektromos (ütvefúró, fúrókalapács, sarokcsiszoló, dekopír, körfűrész, felsőmaró, egyenes maró, ütvecsavarozó) és kézi szerszám használatában van rutinom. Autómon cseréltem már kuplungot, kipufogó elemet, kül. szenzorokat, komplett futóművet, motor tömítéseket, blokkot még nem bontottam, nem volt rá szükség. Terveztem már és építettem amatőr hangosítási célra hangdobozokat, hozzá hangváltót. Építettem mélysugárzót autóba. Dolgoztam még fiatalon kőművesnél, kevertem betont, véstem, szereltem villanyt, raktam tetőcserepet, szereltem betonvasat. Terveztem, építettem, javítottam pneumatikus, hidraulikus rendszereket, felületkezelőket, porfestőt, porbeégető kemencét, vákuumtechnikai berendezéseket. Van műszerész végzettségem is, alap szinten elektronika sem akadály, oszcilloszkópot tudom használni, forrasztópáka jó barátom. Anno tanultam SMD forrasztást is, bár abban 0 rutinom van. Hegeszteni nem tudok, de a jövőben kénytelen leszek megtanulni hobbi szinten egy saját projekt miatt. Viszont szervizeltem már automata hegesztő robotot. Javítottam mosógépet, mikrohullámú sütőt, hűtőgépet, wc tartályt, bojlert, zárszerkezetet, kilincset. Bútort is tudok tervezni (ágykeret, konyhabútor, szekrény), le is tudom magamnak gyártani (nem lapraszereltet, bár azt is raktam már össze). Egy biciklin bármit meg tudok csinálni, ha nem kell hegeszteni (ha hegeszteni kell az már nagy baj :D ). Tudok használni saját célra NC marógépet és esztergát, CNC-t nem. Laptopban, mobiltelefonban cseréltem már alkatrészt. Nagyobb hangszórón meg tudok csinálni egy lengőrendszer cserét ha van hozzá gyári javítókészlet. Kisebbhez szerintem nem lenne türelmem, kézügyességem. Hirtelen ennyi.
2020. ápr. 18. 10:28
 12/15 anonim ***** válasza:
83%
Ertelmesen fogalmazni is ferfias ;)
2020. ápr. 18. 13:42
 13/15 anonim ***** válasza:
75%

Én kísérletezéssel tanúltam meg mindent még sok olvasással.

Mondjuk az is hozzávezetett, hogy apa nélkül nőttem fel.

Tapétázni én sem tudok férfi létemre :D de szépen glettelek és festék csak utálom mert sok a mocsok vele...

Jah következő kihívás lesz Suzuki lakatolás illetve festés lakkozás már ki is néztem egy donort amin kísérletezgethetek.

2020. ápr. 18. 14:05
 14/15 A kérdező kommentje:
Jó nektek ennyi mindent tudtok.
2020. ápr. 18. 16:26
 15/15 anonim ***** válasza:

Hát senki nem úgy születik, hogy tudja. Jó esetben - ha érdekli egyáltalán - lehet szülői példa, vagy bárki más ténykedése, esetleg kényszer.

Anyáméknál festettek és tapétáztak gyerekkoromban. Látva a végeredményt (ami egyébként szép és jó volt) Anyám azt mondta, na ne már, hogy Ő ezt ne tudná megcsinálni, még egyszer ennyit nem fizet érte. Soha többet nem járt nálunk festő. Én ezt a vonalat vittem tovább egész életemben, és kiterjesztettem sok minden másra is.

Némi érzék biztosan kell hozzá, no meg érdeklődés ezerrel. :)

2020. ápr. 19. 06:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!