Mennyire hihető hogy próbaidő után 15% emelést kapok, ha a szerződésben nincs benne, és kifejezett kérésemre se került bele?
Mondjuk a téma hamar lezárul mert én itt ezek után nem várom meg a próbaidő végét még előbb dobbantok de azért megkérdem: a cég azt ígéri ha lejár a próbaidő és a cég megtart, akkor automatikusan 15% emelés.
De erről sehol egy szó sincs a papíron. Kértem, kerüljön bele a szerződésbe. Nem került bele.
Akkor ez nettó kamu ha jól sejtem?
(Nem leszek itt mire kiderül igaz-e...)
Részemről úgy vagyok vele ami nincs papíron az mese habbal. Kamu.
-Mennyi a fizetés ?
-Most 250 ezer, később lehet akár 300 is.
-Jó akkor visszajövök később.
Mérnök állás 2007-ben: br. 150e-et mondtak a próbaidőre (4 nap munka és 1 nap képzésnek titulált munka), utána pedig nettó 180e + negyedévente 250e prémium + 200e karácsonyi ajándék.
A próbaidő után tényleg emeltek, de csak br. 180e-re, prémium, karácsonyi jutalom nincsen az első évben! Késbőbb sem volt, ezért váltottam.
Mérnök állás 2010: br. 200e a próbaidőre utána ígéret 250e-re, de nem adtak emelést, sőt a kocsifutásra a 9Ft-ot sem akarták tovább fizetni, javasolták járjak a munkásbusszal.
Félreértés ne essék, nem degradáló nekem buszozni, de az igen, hogy hajnal 4-kor keljek bebuszozzak a városba (amit nem fizetnek), várjak 50-60 percet a munkásbuszra, utazzak további 80 percet és 8-kor kezdjek hozzá a munkához, az éjféli járattal meg menjek haza, miközben kocsival 30 perc beérni.
Fizikai munka 2010: Első 1 hónapban napi nettó 6500Ft, ígéret emelnek 7000-re, de 7500-re emeltek :)
Fizikai munka 2011 eleje: hétköznap napi 10eFt, hétvége 14e, megterhelő volt napi 12-14 óra 3 hónapig minden nap. Itt is volt ígéret az emelésre napi +500Ft, de mindenkit elküldtek 3 hónap után.
Egész évre meglett a költőpénzem :)
Szintén mérnök állás 2012-től: Kezdés br. 160e (igéret az emelésre), 3 hónap után br. 166e, év végén 13. havi, következő év jan. br. 170e és így tovább... jelenleg br. 217 100Ft, majdnem utolért a garantált bérminimum!
Igen vidékről van szó, tanszéki mérnök állás.
Miért vagyok itt, ez kicsit összetettebb kérdés, megpróbálok röviden válaszolni:
-szeretem csinálni, bár kezd megkopni az elhívatottság
-46 nap szabi, továbbá 4-5 extra szabadnap
-30 percre van a lakhelyemtől
-az átlagnál kevesebb furkálós kolléga
-bruttó 40-50e-es emelés miatt nem akarok költözni és hátrahagyni mindent és mindenkit
-életvitelemből adódóan kijövök a pénzemből és tudom növelni a megtakarításaimat
Amit nem írtam le, hogy falun tudok kertészkedni, állatokat tartani, fűtést saját ültetésű erdősávról meg tudom oldani, így havi 30-60e-ből kijövök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!