Ha a szerződésben 3 hónap a próbaidő, és március 16-án kötöttük, az utolsó nap, amikor próbaidő alatt azonnali hatállyal felmondhatok, az június 16 vagy 15?
Hát lehet akár mindkettő.
Utána néztem.
Március 16 hétfői napra esett. Juniús 15 szintén hétfői nap. Lehet ők ezért vették 15-ék az utolsó napnak. hétfőtőé-hétfőig.
De ha konkrétan a 3 hónapot nézzük akkor 16-a lenne az utolsó nap. Szerintem menj be, és mond el, hogy 3 hónap próba idő szerinted juniús 16-ig tart. Ha ők nem így látják nem gond, elmész egy munkaügyi ügyvédhez. Ha HR-es tudja, hogy igazad van, akkor úgyis elfogadja a 16-át. Ha kiáll a 15-e mellett, akkor tényleg kérdezz meg egy ügyvédet.
Ha nem akarsz így belemászni akkor fogadd el, hogy van 30 nap felmondási időd, amit akár betegállományba is letölthetsz. De nem árt az új munkahelynél jelezni, hogy 30 nap múlva tudsz csak menni,
A szerződésedben nem szerepel a próbaidő vége? Az enyémben úgy szerepel, hogy a munkaviszony kezdete 09.03., a próbaidő vége 12.02.
Logikus amit a HR-es mond, mivel a próbaidő 3 hónapos, a munkába lépés napját megelőző napon ér véget, tehát ha 16-án kezdtél a vége 15-én van.
# 2:
Akkor köteles felmenteni a munkáltató a felmondási idő feléről, ha a munkáltató mond fel. Munkavállalói felmondás esetén megegyezés kérdése, de a munkáltató kötelezheti a teljes felmondási idő ledolgozására.
Szerintem is a 3 hónap, az utolsó nap ez esetben 15.-e, hiszen a 16.-a egy esetleges újabb 3 hónap első napja lenne!!!
Másrészt úgy tudom, hogy a próbaidő alatt írásban, de indoklás nélkül bármelyik fél azonnali hatállyal felmondhatja a munkaviszonyt. Tehát ez esetben a munkáltató nem tarthat ott, ha nem akarsz ott maradni!
Nálunk az a mondás, hogy aki el akar menni, azt el is engedik. Minek tartanának meg egy alulmotivált munkavállalót? Amúgy jelents beteget és vedd ki az összes szabid. Nem járnának veled túl jól.
Ha a másik helyen nagyon kellesz, akkor írjatok erre az időszakra egy megbízásit és dolgozz azzal 1 hónapot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!