Gazdaságilag miért segítség az országnak, hogy nyelvvizsga nélkül kiadják a diplomákat?
# 49
Egészen biztosan rohanó életet éltek, kevés alvással, legalább valamelyik főétkezés futva elfogyasztva, nem elegendő vagy 0 sport stb.
Lehet, hogy nincs igazam, de egy gyereknek nem biztos, hogy jót tesz, ha nincs vele az anyukája már 1 éves korában. Egyik jó barátnőm anyuka, 1 éves a babája és levakarhatatlan. Ez a barátnőm is azt mondta anno, hogy ő csak minimálisna lesz otthin a gyerekkel... Aha.. Most annyira felébredt benne az anyai ösztön, hogy esze ágába sincs dolgozni.
Programozó-féle vagyok, de tényleg nem értek semmihez.
Én sem értem, mi a fene ez a nagy engedmény... De egyetértek, hogy végre kiadják a bennragadt diplomákat, semmi értelme nincs, hogy nyelvvizsgához kötik. Nem minden diplomásnak kell a nyelvismeret és ez nem azt jelenti, hogy ők feleslegesek.
Ráadásul ezzel a kormányunk bebizonyította, hogy felesleges szócséplés volt az nyelvvizsgához kötés, mert akinek nem volt meg, az vagy enélkül is - mert hittek neki az interjún - tud jó állásban, szakmában dolgozni,
- már a végzés előtt sem érdekelte az a szak, van ez így, hogy elkezdi, de bár, már befejezné, vagyis megvan nélküli.
Nem hiszem, hogy a diploma hiánya miatt az utcán lennének.
Vagyis, nem fog most belépni +75 magasan képzett dolgozóerő, mert már eddig is dolgozott vmit. Vagy szakmában vagy nem. Aki meg nem szakmában dolgozott a diploma hiánya miatt, az nem fog önéletrajzot küldeni mérnöki állásra, mert pl. 10 éve végzett mérnökként, azóta meg pl. grafikus, mert őstehetség a rajzban.
Nyilván aki 3-4 éve vagy idén végez, az boldog, a világ legboldogabbja, de a többieket nem hiszem, hogy nagyon meghatja.
Mindenesetre szégyellje magát a kormányunk, mert amíg a hallgatónak lett volna x éve szüksége a diplomájára, mert elvégezte, tanult egy csomót és a nyv hiánya miatt nem kapta meg, most meg amikor a kormánynak kellene, esetleg az országnak, hogy Lőrkének is beinduljon újra a szekér, már egyből kiadja a diplomát. Tehet egy szívességet!
Szóval, szerintem gazdaságilag nem fog annyira hatalmasat lökni az országon, tényleg csak azok fogják használni, akik pár éve végeztek. De akkor meg ott lesz a probléma, hogy ha másban dolgoztak, akkor hol a gyakorlat?? Mindegy, jó lesz a statisztikának, hogy eu szinten előrébb leszünk nyelvtudásban. :))) Már várom a jövő évi statisztikát.
Szerintem ennek elég egyszerű oka lehet. Talán megpróbálja a szakember utánpótlást ezzel megoldani a kormány olyan ágazatokban, ahol létfeltétel a doploma, illetve a kedvezményekkel itt tartani az itt tarthatókat, akik külföldről a vírus hírére, illetve az állásuk elvesztése miatt inkább hazajöttek és most a tartalékaikat élik fel, amit hosszú évek "keserves" munkájával összeszedtek.
Én azt gondolnám, hogy valahol nem titkolt cél az sem, hogy újra a vállalatok kerüljenek "versenyelőnybe", ne a munkavállalók diktálják az iramot. Azzal, hogy ennyi diplomást a pályára bocsátanak, a munkáltatók kezdhetnek válogatni.
Ahol egy munkakör betöltéséhez nem volt létfeltétel a diploma, ott adott ember egyébként is betöltötte a munkakört, max papíron mást írtak be a helyére... így én azért attól nem félek, hogy hatalmas tömegek fognak tolongani munkahelyekre, hiszen ezek az emberek vélhetően eddig sem ültek otthon ölbe tett kézzel.
52. vok
#54 szerintem is el kellene már törölni a nyelvvizsga követelményt a diplomához, remélem, rajta vagyunk ezen az úton. Nekem már mindegy, megvan a nyelvvizsgám a diplomához, a kutyát nem érdekli, de forrongok én is, amikor szóba kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!