Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért gondolják sokan, hogy a...

Miért gondolják sokan, hogy a diplomások közt emelkedik a munkanélküliség a koronavírus miatt?

Figyelt kérdés

A válaszokban gyakran kárörvendést is tapasztalatok.

Viszont mindez alaptalan.

Pont a diplomás, versenyszférában dolgozó réteg az, akik nem veszítették el az állásaikat (és nem is fogják), mivel tudnak home officeben dolgozni.

A másik, a cégek nem fogják őket kirúgni,leépíteni mert nehéz lenne a válság után a 0-ról jó szakembergárdát felépíteni.

Továbbá, ha rosszat akarunk nekik, akkor mindenki megszívja.

A szakmunkások a diplomásokból élnek.Ha nincsenek jól fizetett versenyszférás, akkor nincs, aki kitudja fizetni a szakmunkások szolgáltatásait, melyeknél sok helyen vastagon fogott a ceruza.

Akiket ismerek, sokan gyáraknál, autóiparban dolgoznak.Egyet sem rúgtak ki.

Ha nincs munkájuk, akkor is állásidőt fizet nekik a cég.Egy multinacionális vállalatnak ez kvázi nem pénz.

Egy mérnöknek,jogásznak, közgazdásznak,informatikusnak, ha nem volt analfabéta, a 2008-as válság idején is volt mit a tejbe aprítania.

Nyilván megérezték.Viszont, a leépítések a legtöbb helyen elkerülték őket.

2020. márc. 28. 15:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg azt kellene megérteni végre, hogy diplomás nem létezik nem diplomás nélkül, és nem diplomás sem létezik diplomás nélkül. Baromira függünk egymástól és semmilyen mértékben nem szép dolog kárörvendeni akkor, amikor körülöttünk éppen összeomlik minden.

Mérnök vagyok. Évek óta jobban keres egy asztalos, egy ács, vagy egy burkoló, mint én. Ez engem sosem zavart, mert belőlük van nagy hiány, nyilván elkéri azt, amit ember még kitud és ki is hajlandó fizetni a munkájáért. Felismerem azt, hogy szükség van kereskedelmi dolgozóra ahhoz, hogy megtudjam venni a wc papíromat, szükség van pékre, hogy reggel frissen sült zsömlét ehessek és még nagyon sok, diplomát nem igénylő szakértelemre, de még a takarítóra is szükség van, aki a cégnél megtartja a tisztaságot körülöttem. Ha nincs a diploma nélküli fizikai állományom, akkor nem vagyok én sem és ha nem vagyok én, akkor nincs a fizikai állományom sem. Ez ennyire egyszerű. Nem vagyok sem több, sem kevesebb másoknál, amiért van 1-2-3-mal több papírom, mint annak a másik embernek és nem fogom kiröhögni, vagy lenézni, amiért elveszítette az állását, sőt. Jelen helyzetben az "enyémekért" mindent megteszek, hogy nemhogy ne veszítsék el az állásukat, de a lehető legnagyobb nyugalomban, csökkentett létszámban tudják végezni a feladataikat, egészségben, a lehető legnagyobb fokú jövedelemkiesés nélkül.

Szánalmasnak tartom, hogy még egy ilyen helyzetben is rugdossuk egymást ahelyett, hogy most igazán egymás alá nyúlnánk, amikor zuhan a másik és megpróbálnánk közösen túljutni ezeken a nehézségeken.

Igen, örülök amiért olyan végzettségem és munkahelyem van, hogy nem kellett felvásárolnom a fél boltot, mert biztosan tudom, hogy következő hónapban is rendben megkapom a fizetésemet és ép ésszel is feldolgozom, hogy a polcokon kaja mindig lesz.

Az emberek önzőek és ez ebben a kérdésben is megnyilvánul. Küzdünk az utolsó csomag csirkemellért, lesöpörjük a konzerv sorokat, verekszünk egy csomag wc papírért, elvisszük a másik orra elől az utolsó fertőtlenítőt is. Mert ÉN ÉN ÉN... nekem legyen jó, én maradjak életben, nekem legyen tele hússal a fagyasztóm, a többi le van sz*rva. Én pedig még mindig végtelenül naivan bízom abban, hogy amikor elvonul ez az egész és a nem normálisak rájönnek, hogy tele van az éléskamra ehetetlenebbnél ehetetlenebb konzervekkel, legalább akkor elgondolkozik és odaadja önzetlenül azoknak, akiknek ebben a helyzetben tönkrement az életük.

2020. márc. 28. 21:04
 12/14 anonim ***** válasza:
86%

Én diplomás és el lettem küldve. Asszony diplomás és el lett küldve.

Családban még 3an is azok azok is a kirúgás előszobájában vannak (nincs munka és nincs bér sem, még nem lettek elküldve, de 1-2 hét és el lesznek)

És ez csak az én közvetlen környezetem.

2020. márc. 29. 11:45
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Pont ezt magyarazom. A diploma azt jelenti, hogy ertesz egy szakmahoz. Ha arra a szakmara nincs szukseg, vagy nincs tapasztalatod, miert ne veszithetned el a munkad?

Egy diploma nem azt jelenti, hogy minden munkahely a tied lesz....

2020. márc. 29. 13:07
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

"Még egy gondolat. A diplomásnak valószínűleg van tartaléka, felhalmozott milliói"

Tényleg felejtsétek már el azokat a k amerkai filmeket. Attól hogy egésznap azt bámultad, és abban sokat keres a diplomás, attól az csak a forgatókönyvíró fantáziájában létezik. Felejtsétek el a filmeket!

Nézzetek körül a valóságban. Mert én sokkal nagyobb palotában látok szakunkásokat. Max a multiknál, gazdasági vonalon dolgozó diplomásokat, cégvezetőket, informatikusokat irigyeljétek ha már annyira muszáj valakit. Meg az informatikai vonalon meggazdagodott cégvezetőket. De tényleg, a filmek annyira elavultak.

2020. márc. 30. 01:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!