Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pályakezdőként mit érdemes...

Pályakezdőként mit érdemes csinálni a válságban, hogy legyen mit ennem?

Figyelt kérdés
Szinte semmi tartalékom nincs.
2020. márc. 27. 20:48
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
81%

Hát ha nem vennének fel hozzád hasonlóan senkit sehova máshova, akkor az összes pályakezdő munkanélküli lenne, mert a te munkahelyed jó eséllyel nem tudna mindenkit foglalkoztatni.

Tehát veled van probléma.

2020. márc. 28. 10:50
 22/37 A kérdező kommentje:

Még a vírushelyzet előtt felvettek, mert kellett az ember. De próbaidős vagyok, túl nehéz is nekem a munka, a cég meg, ahova ki vagyok közvetítva, spórol. Napokon belül munka nélkül maradok.

Most sehova se kell ember. Még tapasztalt se. Egy pályakezdő tudása pedig 0.

Kapis?

Ha ez annyira érthetetlen számodra, akkor nemcsak az én készülékemben van a hiba.

2020. márc. 28. 10:53
 23/37 anonim ***** válasza:
100%

Hát én LinkedIn-en napi szinten kapok ugyanúgy megkereséseket, mint eddig, mivel az IT tipikusan az a terület, ahol a legtöbb munka végezhető otthonról.

De akkor állításod szerint a pályakezdők jelenleg nem kapnak sehol állást és mind munkanélküliek?

2020. márc. 28. 10:57
 24/37 A kérdező kommentje:

A Tescoban áruösszekészítőként még kaphatnak jelenleg is. 2 hónap múlva azt se.

A cégek a szoftvereken tudnak a legjobban spórolni és fognak is, ezért nem lesz annyi megrendelés.

Ahova ki vagyok közvetítve, az a hely is ilyen.

2020. márc. 28. 11:01
 25/37 anonim ***** válasza:
76%
Akkor te így jártál, ennyit értél el a szakmában.
2020. márc. 28. 11:07
 26/37 A kérdező kommentje:
Valószínűleg igen.
2020. márc. 28. 11:13
 27/37 A kérdező kommentje:
Azért a stílusod megfelel az informatikus sztereotípiának.
2020. márc. 28. 11:15
 28/37 anonim ***** válasza:
100%
Nálad biztos ez a probléma, te nem felelsz meg.
2020. márc. 28. 11:20
 29/37 A kérdező kommentje:

Nagyon sok cég csődbement --> nekik azért nem kell szoftver.

Más cégek nagy gázban vannak --> nekik most jó a régi, bugos szoftver is, sőt, bármi, csak minél kevesebb munkabért kelljen fizetni / külsőst kelljen alkalmazni.

--> követkzmény -->

informatikusból IS jóval kevesebb kell majd, ha nem is annyira látványos a dolog, mint a vendéglátásban, turizmusban, kétkezi (nem nélkülözhetetlen termékek) gyártásban // ezekhez is szoftver kellene ugye jóesetben //

--> --> Próbaidős pályakezdőktől megválnak, pláne, aki OKJ-s, átképezte magát stb

--> --> Ők mehetnek jelenleg a hiperekbe árut feltölteni, kasszázni, stb

--> --> ezt követően pedig ki tudja, hova.

Na az a kérdésem, hogy az utolsó pont után mi a jó választás.

Én jegyellenőrre, jegyvizsgálóra, tabulátorkezelőre, villamosvezetőre, ilyesmire gondoltam.

Ápolónak soha; rendőrnek nem lennék alkalmas.

2020. márc. 28. 11:38
 30/37 anonim ***** válasza:
100%

"Én jegyellenőrre, jegyvizsgálóra, tabulátorkezelőre, villamosvezetőre, ilyesmire gondoltam."

Kiindulásnak jó, hajrá!

Van egyébként rengeteg álláshirdetés a neten, beadod több százra mondjuk és a nagy számok törvénye alapján biztos behívnak ide-oda.

2020. márc. 28. 11:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!