Szerintetek nem nevetséges, hogy sok cég agitált a home office ellen, most meg kvázi egy csettintésre bevezették?
Én is ilyen cégnél dolgozom.
Multinacionális vállalat.Én régebben többször felvetettem a vezetőségnek a részleges home officet.Vagyis, heti 1 nap minimum, még egy nap pedig opcionálisan.
Mindig lesöpörték.Ugyebár, itt kiütközött a menedzsment szűk látókörű "boomer" hozzáállása.Azt gondolták, csak akkor folyik a munka, ha az ember az irodai székben pihenteti a fenekét.
Ez nagyon gyorsan megváltozott, ahogy bejött a korona.
Vettek egy csomó laptopot, de mindenkinek nem jutott, mert későn kapcsoltak.Viszont elintézték,hogy otthoni privát gépről is lehessen dolgozni.
Most viszont kiderült,hogy nem megy rosszabbul a munka otthonról.Ugyanazt megcsináljuk, ugyanúgy.
Természetesen, gyanúsan meg jegyeztem nekik,hogy "ugye, ugye, ha rég van a cégnél home office, akkor nincs kapkodás és mindenkinek van laptopja."
Szólni nem szóltak rá.
"gyanúsan meg jegyeztem nekik"
az milyen?
Kedves 2,
mitől is?
Utálom az efféle szűklátókörűséget.
Ha valaki olyan munkát végez, amihez csak egy számítógép meg telefon kell, akkor miért ne lehetne otthonról?
Mégis mit gondolsz, kit érdekel, hogy mit jegyezgetsz meg gyanúsan? :)
Nincs jobb dolgod, mint ilyen baromságokat kiírkálni ide?
Eddig nem volt kényszerhelyzet, most meg az van.
Mi a kérdés?
Nekem ma mondta egy rokonom, hogy a cégénél, önkormányzati cég, mindegy, hogy milyen fajta, 12 éve már javasolta a home office-t. Eltelt 12 év és a vírus hatására szinte mindenkit hazazavartak home office-ozni... Egy vírus kellett hozzá. Ha nincs vírus, lehet, még 50 évig nem vezetik be... HO ellenes vok én is, magamra nézve, én is HO-ban vagyok, de várom, hogy mikor mehetek vissza. Csak.
A lényeg, hogy igen, nevetséges a cégek részéről, viszont az is biztos, hogy a vírus elmúltával kapósabb lesz az a cég, aki engedi a HO-t otthon. Most átgondolják a pénzügyi részét, hogy mennyi pénzt takarítanak meg és be fogják indítani. Aztán szerintem átesünk a ló túlsó oldalára és még magányosabbak lesznek az emberek. :(
Ezen én is mosolygok. A home office-t úgy adták a cégek, mintha valami kegy lenne. Állásinterjún az alku tárgyát képezte az is, hogy mondjuk két hétben lehet egy nap home office, hűha...
Most meg érdekes, mindenki egyik napról a másikra át tudott állni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!