Tudok tenni valamit ez ellen vagy inkabb maradjak csendben?
Figyelt kérdés
A szerzodesem szerint 220.000 FT a brutto berem aminek nettoja 146.000 FT minden ho 10.-ig ezt a bert kellett volna megkapnom , viszont a fonokom 700 FT-os ora berbe rakott es az alapjan kapom a penzem.... Ez ellen tudok mit tenni vagy nem ? Nekem azt a 146ezret fixen meg kene kapnom nem pedig szamolgatni a 700as ora bert.....2020. febr. 7. 08:56
1/5 anonim válasza:
Szerzodesbe benne van a fizetes, azt nem modositgathatja csak ugy.
2/5 anonim válasza:
Szoktak lenni ingyenes jogi tanácsadások egyik, másik városban. Vagy a neten kérdezd meg, de személyesen jobb lenne. Nyilván nem szabályos. A 700-as órabérrel sem jön ki a 146 ezer? Gondolom nem, keress fel egy hozzáértőt!
3/5 anonim válasza:
Ha a szerződésében fix bér van megjelölve, akkor miért számolgat órabérben a munkáltató?
Akkor számolgasson, ha órabérben kötötték volna meg a szerződést.
Nem tudom, hogy ez most egy tévedés a főnök részéről, vagy direkt csinálja, de ha tévedés: jelezd, ha direkt csinálja, akkor is jelezd, és ha nem korrigál, akkor a kormányhivatalok munkaügyi felügyelőségén tegyél panaszt. Majd kötelezik a céget, hogy rendesen fizessen ki!
4/5 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek a valaszt , mar rajta vagyok az ugyon hogy ez ne maradjon igy !
2020. febr. 8. 13:46
5/5 anonim válasza:
Az a baj, ha így marad, én a rosszindulatot tételezem fel, tippet ad a haverjának, hogy ő is így fizessen a dolgozóknak. Mindig ez jön ki a hasonlókból, ha senki sem jelzi, akkor elterjed a dolog. Nem azt mondom, hogy 2025-re ez lesz a trend, de hogy x helyen igen, az biztos. És azt is megértem, hogy ahol nincs más munka, ott még nem is jelentik, de jön a vérszem és x idő múlva még kevesebb le a fizu, ilyen-olyan címen a levonások miatt. Ne hagyd magad, ha van lehetőséged, tegyél ellene!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!