Mi lesz az épülő de koronavirus miatt félbemaradt lakásokkal?
Ma kaptam egy e-mail-t amiben közlik, hogy a másfél éve előre kifizetett lakás, ami azóta is épült, bizonytalan ideig "leáll". Az építkezés megszűnik.
Azt gondolom ez egyértelműen a koronavírus miatt lehet.
Szerintetek ha vége a vírusnak mi lesz? Automatikusan folytatódik az építkezés ugye?
Körülbelül 80%-ban már kész van a társasház, nyár végén lett volna átadás alapesetben.
Köszönöm a hozzászólásokat. Nem tagadom, megijedtem.
Az a baj, hogy lehet itt jósolgatni, hogy mi várható de fene tudja. Azt ne gondold, hogy megoldódik 2-3 hónap alatt és megy minden tovább ahogy volt.
Jó esetben július körül lecseng a dolog és utána is szerintem még hónapok mire folytatódnak az építkezések.
Hát furcsa, mi is kivitelezünk, amíg nincs nagy gond, addig nyomjuk ezerrel. Bár nekünk utólag fizetnek, előfinanszírozzuk a házainkat, maximum előleget kèrünk. A semmire nem fizettetünk teljes összeget. Szerinted ha van munka, akkor egy munkavállaló vagy egy vállalkozó azt mondja, hogy nem kell a pènz? Inkább önkèntes karantènba ès csődbe megyünk? Nem, amíg tudunk dolgozunk.
Gyanús, hívd fel őket, a jogász is jó ötlet.
Nem gondolom, hogy csődbe menne, az utolsó részletet még nem fizettem ki és pénzvisszafizetés van ha nem tudja átadni a lakást. Azt olvastam, hogy a munkaerőhiány (koronavírus miatt a gyárakban) miatt az építőanyag lassabban készül el illetve hazamentek a vendégmunkások a karantén miatt.
Számomra teljesen elfogadható ha késik a lakás átadása 5-6 hónapot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!