Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A koronavírus miatt elvesztett...

A koronavírus miatt elvesztettem a munkámat mit tegyek?

Figyelt kérdés
Eddig vendéglátásban dolgoztam felszolgálóként és pultban.A munkámat elvesztettem mert nemrég költöztem és egy új helyre mentem dolgozni de nemrég elküldték a próbaidősöket elsősorban de egy csomó fix dolgozót is.(bezzeg az ázsiai vendégmunkás aki semmit nem beszél magyarul ő maradhatott)Na mindegy is nem ez a lényeg.Szerkezetlakatos segédként meg építőiparban dolgoztam régebben.Ezekben van egy kis tapasztalatom.Magyarul a vendéglátáson kívül nem igazán van másban tapasztalatom.Heves megyében élek.De Budapesten sem találok állást pedig úgy vagyok most,hogy mindent bevállalok akár az ország másik felén is valami kuli 600 műszakos munkát csak szállás legyen.Budapestre tudnék csak szállás nélkül felutazni rendszeresen.Pedig mindig ez volt a herótom,hogy én nem akarok 5 emberrel egy szobában aludni ki tudja kikkel de most ezt is bevállalnám mert szükség van.Vírus ide oda az albit így is úgy is fizetni kell.Most kb minden napom úgy telik,hogy egész nap állást keresek de sehol nincs felvétel vendéglátás meg konkrétan megszünt az országban.Számomra legalább is biztosan megszünt..Vannak tartalékaim de nem sok; fiatal vagyok még utcára meg nem szeretnék menni,szülőkhöz nem tudok menni...Az az egy szerencsém,hogy nem olyan drága az albi így kevesebb fizuból is ki tudnék jönni de olyan munkát sem találok....Mit tegyek ilyenkor??Honnan szerezzek pénzt??

2020. márc. 21. 13:25
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Menj ételfutárnak.
2020. márc. 21. 13:39
 2/15 anonim ***** válasza:
72%

Első körben köszönd meg a pánikkeltőknek.

Ezt követően menj el futárnak, árufeltöltőnek, rendőrnek, katonának.

2020. márc. 21. 13:52
 3/15 anonim ***** válasza:
33%
Maradj otthon, használd a megtakarításaidat, aztán két hónap múlva kezdj el keresgélni.
2020. márc. 21. 14:26
 4/15 anonim ***** válasza:
75%

2-es, Te valamit még mindig nagyon nem értesz: ha 3 hét alatt 40 ezer beteg rázúdul az egészségügyre (lásd Olaszország) és meghal 3 hét alatt 4 ezer ember, akkor az nagyon nem pánikkeltés. Bő 3 hete 200 fertőzött volt az olaszoknál és 5 halott. Mostanra több halott van, mint Kínában, ahol fegyelmezettebbek voltak. Az olaszok pont úgy fogták fel, mint Te: ááá, nem törődünk vele, éljük tovább az életünket, ahogy eddig... Meglett az eredménye, sajnos :-( És amikor az észeki részt lezárták, akkor hazamenekültek délre - vírussal együtt, úgyhogy még nagyon nincs vége.

Azért kell otthon maradni, hogy lelassítsuk a vírus terjedését és ne egyszerre legyen mindenki beteg.

2020. márc. 21. 15:11
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Beteghordó, segédápoló... ha bármi jó, az eübe is felvesznek.

Nézz körül, ami pörög oda kell most ember, pénztáros, futár, áruszállítás..

Vendéglátás házhozszállítás része?

2020. márc. 21. 15:15
 6/15 anonim ***** válasza:
35%
A világ végéig nem tudod lassítani. 1-15, évig senki nem fog karantenban rohadni, főleg, ha elvesztett mindent.
2020. márc. 21. 15:41
 7/15 anonim ***** válasza:
63%
Nyiss online éttermet es kisboltot. Tegnapelőtt óta már saját otthoni vendéglátó helyed is lehet be se kell jelenteni a működést a kormányrendelet alapján. Főzess az ázsiaiakkal a munkálatodnàl szamlazd át az ételt a vásárlóidnak és add el, haccp nélkül szállítsd ki, mintha a Te éttermed lenne. Sok száz ezret vagy milliókat spórolsz az engedélyes üzlethelyiségek kialakítása és a bejelentési kötelezettség nélkül. A beszallitokkal is tudsz szerzodni nagyoerbe regisztrálni egy gyors ugyfelkapus vállalkozás létrehozásával. Mondjuk azt nem tudom ha most pl 1 millió zugpizzeria es lakotekepi lakàsból üzemelő kisboltok lesznek akkor az élelmiszerbiztonsàgot ki fogja ellenőrizni ilyen mértékben, pl szatyorban házhoz vitt tejtermekekkel amik 3 napja hűtés nélkül állnak a szobában, stb...
2020. márc. 21. 16:23
 8/15 anonim ***** válasza:
79%

"Tegnapelőtt óta már saját otthoni vendéglátó helyed is lehet be se kell jelenteni a működést a kormányrendelet alapján."

Norbi, be tudnád tenni ide azt a kormányrendeletet, ahol ilyen le van írva?

2020. márc. 21. 16:36
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

A Kormány 48/2020. (III. 19.) Korm. rendelete

A Kormány

a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 12. § (1) bekezdés a) és b) pontjában kapott felhatalmazás alapján,

a 2. alcím és a 3. alcím tekintetében az Alaptörvény 53. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében,

a 3. alcím tekintetében figyelemmel a 2014/24/EU irányelv 15. cikk (2) és (3) bekezdésére és (41) preambulum bekezdésére,

az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. Az üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység és a csomagküldő kereskedelem veszélyhelyzeti

szabályai

1. § (1) A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletben kihirdetett veszélyhelyzet (a továbbiakban:

veszélyhelyzet) idején a lakosság ellátása céljából végzett üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység bejelentés és

nyilvántartásba vétel nélkül folytatható a vendéglátó üzlettel, illetve napi fogyasztási cikket értékesítő üzlettel kötött

szerződés alapján."

2. § (1) A veszélyhelyzet idején a lakosság ellátása céljából üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység során élelmiszer is

forgalmazható.

(2) A veszélyhelyzet idején az 1. § (1)–(3) bekezdésében meghatározott bejelentés és nyilvántartás nélkül végzett

kereskedelmi tevékenység során kizárólag napi fogyasztási cikk és vendéglátó tevékenység keretében értékesített termék forgalmazható."

2020. márc. 21. 16:38
 10/15 anonim ***** válasza:
83%

Bak Norbi: még jó, hogy a szalmonella ideje messze van...

Kedves Kérdező, hogy értelmeset írjak, a Tesco is keres árufeltöltőket a facebookoldalukon, de itt is írnak:

[link]

2020. márc. 21. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!