Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan tudnám letagadni a...

Hogyan tudnám letagadni a diplomám, hogy alacsony végzettséget igénylő (gyári) munkára felvegyenek?

Figyelt kérdés

Már 4 hónapja nem találok állást (40 helyre jelentkeztem és 2 interjú volt, de mind2 sikertelen) ezért azon gondolkozom, hogy megpróbálok valami gyári munkára is jelentkezni nagyobb multihoz, de sajnos oda meg lehet a diplomám miatt (gazdaságinfó) nem vennének fel, főleg, hogy nincs munkatapasztalatom (csak pár hónap diákmunka+kötelező szakmai gyakorlat egyetemen).

Ezért az a lehetőség merült fel, hogy az önéletrajzomból kitörlöm a végzettségem, csak ha rákérdeznek, hogy mit csináltam az utóbbi 3 évben akkor mit válaszoljak? De egyetemen kívül tényleg semmi mást nem csináltam.

Illetve arra gondoltam, hogy beleírom, hogy az egyéni vállalkozó édesapám mellett dolgoztam segédmunkásként viszont tartok attól (és anyám is óva intett), hogy ne tegyem, mert akkor utána nézhetnek, hogy nem voltam bejelentve és apámat csúnyán megbüntethetik.

Mit tegyek, hogy legyen esélyem alacsonyabb végzettségű munkakört is betölteni? Nagyon félek, hogy a gazdasági válság miatt évekig munkanélküli leszek a mostani előzményeket figyelembe!

2020. márc. 23. 11:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
6%

Nem fog kapni a kérdező nettó 250-et, én gyak. nélkül kaptam bruttó 270-et log. mérnök diplomával Pesten. Esetleg akkor van esélyed magasabb fizura, ha a nyelvismereted magas szintű, vagyis nem a mezei középfokú - és most nem a középfokút minősítem, hanem tapasztalatból mondom. Én is küzdök az idegennyelvvel, boldog lennék egy határozottabb mezei középfokúval. Most a vírus miatt nehezebb lesz munkát találni úgy, hogy itthon beállítunk egy jó magas fizut, álmunkban esetleg...

Én inkább azt javaslom, ha már mindenképpen le akarod tagadni a diplomádat, akkor ne segédmunkát írj be, hanem vmi tapasztaltabb melót a apukád mellett. Áruszállító? Olyan kisteherre, amire elég a B kat. Bár, nem hiszem, hogy a munkahelyen kérnék a C vagy PÁV papírokat... És tényleg nem a NAV-hoz jelentkezel. Azért ne írj be kamu vagy egyáltalán nem létező cége, hátha tényleg felhívják. Írd be apukád cégnevét - ha van, nem kell tudni, hogy családi vállalkozás.

2020. márc. 24. 19:24
 12/17 anonim ***** válasza:
74%
2016-ban, pályakezdőként az egyik bankban, nyelvtudást totál nem igénylő pozícióban, bruttó 420-al kezdtem Junior üzleti elemzőként. Friss gazdaságinformatikus diplomával a zsebemben.
2020. márc. 25. 13:19
 13/17 anonim ***** válasza:
85%
#11: nettó 250 az egyáltalán nem sok gazdaságinfo diplomával. Nyugodtan kérhet annyit, de igazából többet is.
2020. márc. 26. 15:07
 14/17 anonim ***** válasza:
29%
Én Budapesten mesterdiplomával keresek (tanárként) nettó 140 ezret... nem kolbászból van a kerítés errefelé sem.
2020. máj. 4. 13:33
 15/17 anonim ***** válasza:
58%
“tanárként...”
2020. máj. 4. 16:44
 16/17 anonim ***** válasza:
29%
Mi a bajod a tanári munkával? 6 évet tanultam érte, hidd el nem egyszerű 36 kamasz figyeltét lekötni és mellette még a tananyagot is leadni nekik. A végeláthatatlan adminisztrációs feladatokról nem is beszélve.
2020. máj. 4. 18:59
 17/17 anonim ***** válasza:
95%
A normális tanárokat én maximálisan tisztelem. Sajnos tényleg kevés az aki nem szívatni akar hanem tanítani is. Mondom ezt úgy, hogy én is megcsináltam egy mérnök info diplomát. Rettentő kevés pénzért dolgoznak az biztos.
2020. máj. 5. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!