Az informatika / szoftverfejlesztés ágat
előreláthatólag mennyire súlyosan érinti majd a
válság (pl.2008 alapján)?
Figyelt kérdés
A kérdésemet arra alapozom, hátha valakinek vannak előérzetei a 2008-as válság alapján, vagy esetleg nagyon jól átlátja a piacot és azért vannak sejtései.
Én arra számítok, hogy az elkövetkező hónapokban tömeges leépítések lesznek. Programozni otthonról is lehet, így nem kell bezárni a "gyárat" és valamennyire a gyerekfelügyelet is megoldott. Plusz alkatrész, nyersanyag se kell annyira. Viszont szoftvereket is a többi iparág számára készít az ember illetve a többi iparágon is múlik, hogy van-e fizetőképes kereslet.
2021 elejére pedig nem csodálnám, ha csak a legjobbak kellenének, leginkább azok, akiknek minimum 3-5 év tapasztalatuk ÉS szakirányú diplomájuk van.
2020. márc. 15. 18:53
1/9 anonim válasza:
Én az egyik ismert multinál dolgozom fejlesztőként.
Nálunk bejelentette hivatalosan a vezetőség, hogy gazdaságilag és létszámilag is csökkenni fogunk, már meg is kezdődtek a leépítések.
Hogy milyen mértékű lesz a csökkenés, azt még nem tudjuk.
2020. márc. 15. 19:37
2/9 anonim válasza:
Korai még erről beszélni.
2020. márc. 15. 22:41
3/9 A kérdező kommentje:
Nálam nemcsak az múlik ezen, hogy az összes tanulásomat dobhatom-e ki a kukába, hanem az is, hogy nyáron lesz-e mit ennem. Egyáltalán, bármit, akár szárazkenyeret..
Fontos nekem és nem hinném, hogy korai lenne erről beszélni.
2020. márc. 16. 05:26
4/9 anonim válasza:
Attól semmiképp nem kell rettegned hogy végleg "kukába kell dobnod" majd minden eddig tanulmányodat. Ha esetleg átmenetileg nem is tudnál elhelyezkedni IT pályán a recesszió miatt (amit kétlek hogy egyáltalán ne tudj), akkor is képezheted magad tovább és tovább amíg újra fellendül a gazdaság, és ismét rengeteg betöltetlen IT állás lesz. Mert most sem lesz világvége, és semmilyen válság nem tart örökké.
2020. márc. 16. 09:34
5/9 A kérdező kommentje:
Jó, csak ez több év és embertelen dolog esténként, hétvégente pihenés, sport, minden helyett kódolni. Azért, hogy 3 év műlva TALÁN.
2020. márc. 16. 09:43
6/9 anonim válasza:
Nálunk azt mondták egyelőre minden ok, van elég likviditása a cégnek, hogy túlélje ha esetleg több projekt is bedől. De mivel elsősorban amcsi nagyvállalatok az ügyfelek, lassabban fog minket érinteni a dolog, de szerintem max fizetésemelések nem lesznek, kirúgások nem valószínűek.
2020. márc. 16. 16:07
7/9 anonim válasza:
Amerikai nagyvállalat vagyunk, minden IT fejlesztés ami nen a meglévő rendszerek életben tartásához kell azonnali hatállyal le lett állítva további értesítésig. A fejlesztőinek a nagy része pedig alvállalkozó, nekik köszönjük szépen majd jelezzük ha lesz folytatás...
2020. márc. 18. 23:41
8/9 anonim válasza:
Mi egy kisebb, magyar cég vagyunk, de a veszélyhelyzet kikiáltása óta 2 új megbízásunk jött, több a munka, mint eddig volt. Full home office-ból.
2020. márc. 18. 23:47
9/9 anonim válasza:
Nekünk home office van.
Nem,hogy csökkenni de egyre több lesz belőlünk a hiány a digitalizáció végett főleg ilyen esetek automatizálásra.
IT a legjobb szerintem kényelmes,biztonságos nem kell reszketni plusz iroda sem kell akárhol dolgozhatsz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!