Egy átlag szoftverfejlesztőnek miért kell ennyire jól tudnia angolul? (részletesen lent)
Palyakezdo informatikuskent pontosan tudnod kellene, hogy a legtobb helyen egy nemzetkozi csapat reszekent dolgoznal. Reszt kellene venned telefon-, adott esetben videokonferenciakon, ahol a kozos nyelv az angol. Adott esetben a fonokod sem helyi, hanem valaki a vilag tulvegerol.
A sokadik ilyen kerdes, ugyhogy lehet nekiallni megbaratkozni a gondolattal hogy angoltudas nelkul ebben a szakmaban semmire nem mesz, hiaba is lazadozol ellene. Vagy megtanulsz engolul, vagy keresel masik szakmat.
Készülj fel arra, hogy mindenki úgy fog beszélni mint az előző. Pl telco (magyarul telefonkonferencia, de telco-ként kúlabb), meg "nemzetközi arcok" (magyarul külföldiek, de nemzetközi arcokként kúlabb)
Amúgy a többiek már leírták. Szoftverfejlesztőként nagyon kicsi az esélyed, hogy megúszd az angolt.
Szerintem ha valaki úgy beszél másoknak, hogy "telco" meg "nemzetközi arcok" az valójában csak arcoskodik. Eleve mi az isten az, hogy valaki nemzetközi. Erre akartam ironikusan utalni
Én villamosmérnök vagyok, nálunk is SOKKAL nehezebben jut előre az aki nem beszél angolul, szerintem ez a szoftverfejlesztőknél még hatványozottabban így lehet.
A programozás (és úgy általában az IT) nyelve az angol.
Bárki, aki valóban IT területen dolgozik, abba az irányba tanul, úgyis felszed egy normális angol tudást, mert anélkül nem lehet boldogulni.
Azon kívül sok cégnél nemzetközi fejlesztőcsapat van, ahol evidens, hogy angol a kommunikáció nyelve.
Én nem érzem nevetségesnek. A jó programozó tud angolul. Ha nem is feltétlenül felsőfokon, de ahhoz elég jól, hogy egy meetingen elő tudja adni magát. Akinek ez nem megy, azt szelektálják is ki szerintem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!