Ki melyiket választaná a 3 állás közül, és miért?
Tegnap és ma voltam 3 interjún (dtp/grafikus pozícióra), jövő héten kapok visszajelzést a helyekről (lehet, egyik se jön össze, de lehet az is, hogy mind3). Pusztán kíváncsiságból érdekelne mások véleménye, ki mit tartana fontosabbnak egy munkahely kiválasztásakor?
I. hely
Nagy állami cég, mindenki ismeri. Közszférának van álcázva, a gyakorlatban a működését tekintve kőkemény versenyszféra. A munka kreatív, változatos, ellenben nagy mennyiségű és gyorsnak kell lenni. 8 órás munka, de nem stoppereznek, csak ne késsél órákat. Ugyanakkor 24/7-ben rendelkezésre kell állni, ha SOS-ben ki kell javítani valamit otthon stb. Szakmailag kielégítene, de a légkör elsőre nem volt szimpatikus: sok száz ember, sokan ingben, öltönyben, de akkora egó sugárzik néhányukból, hogy mindjárt szétesnek. A munkavégzés open office-ban zajlana, és az interjún is elmondták, h lesz 1-2 kolléga a fakkban, aki nehezen tud viselkedni. A munkahely kb. 15 percre lenne tőlem.
Cafeteria: kb. 20.000 értékben havonta, + havi jutalék.
II. hely
Kisebb, kb. 20 fős cég, tananyagokkal foglalkoznak. Családias légkör, barátságosabb az előbb említettnél. Lenne itt is bőven munkám, de egyáltalán nem tűnik hajtósnak. Kicsit aggódok is, hogy hamar kinőném, és belefásulnék a kihívás hiányába. Munkaidő heti 40 óra, de azt te döntöd el, hogyan oldod meg. A környék csendes, tiszta, madárdalos, a bejárás napi 10 perc séta, és még a sarki bolt is útba esik.
Cafeteria: 20.000 ft/hó, 13. havi bér
III. hely
Több száz fős multi. A terület érdekes, de a munka monoton, „biorobot”, és nem túl változatos. Sok adminisztráció. Amitől mégis szimpatikus, azok maguk a kollégák, a légkör: open office szintén, de mindenki csendben csinálja a dolgát, vagy fülessel zenét hallgat, itt-ott halkan egy kis viccelődés – igazából ezt szeretem. Ránézésre senki nincs túlterhelve. Modern informatikai háttér. Kapcsolatban kell lenne külföldiekkel is, így az angolomat is fejleszthetném. Végül, ha nem jön be, a CV-ben jól mutatna.
Munkaidő 8 óra, de szintén nem napi elszámolással működik, elmehetsz hamarabb, ha kell. Emellett járhatsz 8-ra, 10-re stb., ahogy kényelmes. A környék egy gyártelep katasztrófa után, a bejárás csak oda napi 50 perc, ráadásul ennek fele a 28-as villamoson, szóval 1-2 herbálos utastársad mindig lesz az idő tetszőleges pontjában.
Cafeteria: kb. 16.000 körüli értékben havonta, + teljesítmény bónusz
A bérezés mindenhol egyforma (nekem megfelel), de mindenki gondoljon egy olyan összegre, ami neki hasonlóan megfelelne. A bejelentéssel sem trükközne egyik sem. A fent leírtak csupán az első benyomások, + amik az interjúkon elhangzottak. Légyszi nevet, kort és indoklást is írjatok. Köszönöm szépen!
Én a másodiknál és harmadiknál gondolkodnék.
Miért?
Az elsőnél gond:
GYORSnak kell lenni. Gyárakból megtanultam, nem akarok én szívrohamot kapni amiatt, mert kapkodok a norma elérése miatt. (Jó, tudom, az általad vázolt munka más tipusú, de nekem a gyorsaságról a testi túlhajszolás jut eszembe.)
Mindez mellett random időben zavarhatnak, akár vasárnap hajnal 3kor is, hogy gond van.
Talán a második a legoptimálisabb.
Harmadik? Jó, jól mutatna, de monoton munka...nem igazán tetszene, hiszen termelésben se tetszett.
Az tetszene esetleg, hogy a kollégák normálisak, meg ha bármi gond van, nyugodtan lehet pl 10-re menni. Az utazóközönség összetétele viszont nem tetszene.
Cafateriát eddig még egyszer se kaptam, így az kevésbé számítana a döntésemben. (Amúgy se vagyok pénzért magát halálba hajtó ember.)
Második, esetleg harmadik.
Első nem, mert a folytonos rendelkezésre állást 'asszák meg, de csak miután meg'szták az open office-t meg a hatalmas egójú embereket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!