18éves tanuló vagyok aki előtt még ott az élet (szakmam van). Most kaptam egy nagyon jo állás ajánlatot németországbol elég jó fizetéssel. A véleményeteket szeretném kérni előnyéről ill. hátrányaról. És ki mit választana?
Egyértelműen Németországot. Ott mindössze 5 év szolgálati idő szükséges a nyugdíjhoz, és persze a 65 éves korhatár elérése. Tehát ha tegyük fel 5 év után hazajönnél, 65 éves korodban akkor is nyugdíjad lesz ha többé sosem lesz bejelentett munkád. Ráadásul az a külföldi nyugdíj több lehet mint amit itthon szerezhetnél meg. Ha a kinti fizetésedből veszel itthon kiadható lakást, az megint plusz havi jövedelmet jelent.
Ha idehaza ennél kedvezőbb lehetőséged van akkor maradj. Ha maradsz akkor az álláslehetőséget küldheted nekem, már csomagolok is.
1-es, elvileg igazad lenne, csakhogy nem derült ki, mi ez az állásajánlat. Egyáltalán nem biztos, hogy bejelentik vagy hogy olyan kedvező lenne a dolog: egyik kolléganőm lánya igen jól keres kint - csak épp egy bárban táncol éjszaka. kolléganőm állandóan sír (igaziból), mert drogozik, prostituálódik a lánya - csak nem hajlandó hazajönni, mert akkor meg szegénységben élnének. Csak épp így állandóan veszélyben van az élete a lánynak.
Kérdező, nagyon nem mindegy, milyen állásajánlatot kaptál és hogy egyáltalán betöltötted-e a 18-at, mert ha nem, nem is mehetsz ki dolgozni.
Én a helyedben előbb letenném az érettségit és csak utána mennék ki - később is lesz munkalehetőség kint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!