Tényleg így trendi ma jelentkezni egy állásra?
Egy cikkben olvastam hogy manapság a régi jól bevállt sablon szövegeket a HR-esek szó nélkül vágják a kukába
(Üdvözlöm xy pozícióra szeretnék pálázni....stb) helyette az alábbi számomra extrémnek tűnő szövegeket ajánlják:
- "Nagy örömmel ragadtam klaviatúrát, hogy még ma írjak Önnek."
- "Van egy ötletem: próbálja ki már holnaptól, milyen csapattag lennék Önöknél."
- "A legjobban annak örülök, hogy éppen ma olvastam a hirdetésüket."
- "Volt egy nagyszerű főnököm, akitől megtanultam: mindig van megoldás. És éppen ezért írok most Önnek."
- "Biztosan Ön is járt már úgy, hogy azonnal tudta: ez az igazi. Pontosan ezt érzem az Önök álláshirdetését olvasva."
- "Elképzelhető, hogy most találkozik először olyan pályázóval, aki valóban álmai állását látja az Önök hirdetésében."
- "Ön tudja a másik ember szemével nézni a világot? Mert akkor biztosan megérti, miért éppen Önökhöz jelentkezem."
- "Rövid leszek és őszinte: találkoznunk kell."
Számomra nagyon kellemeltlen lenne ilyen szöveggekkel jelentkezni de valóban erre van szükség?
Az interneten elolvashatsz mindent és az ellenkezőjét is.
Én biztos, hogy ezek egyikét se írnám le :)
Főleg azért nem, mert nem tudnám önazonosan előadni, ez nem én vagyok.
Ez bullshit úgy, ahogy van.
Egy hr vezető
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!