Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sokan miért gondolják hogy...

Sokan miért gondolják hogy aki 500-600 ezret keres az már gazdag?

Figyelt kérdés

Ennyit keresek, de full átlag színvonalon élek.

Nyilván ha megtetszik egy ruha, cipő, műszaki cikk azt gond nélkül megtudom venni, meg 2-3x megyek külföldre évente, de azért ez az összeg nagyon távol van a luxustól, meg a gazdagságtól. Normális helyeken ez az alap.

2020. márc. 3. 14:36
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
87%

Egyrészt mert kishazánkban ritka jó fizetés ez, másrészt baromi jól meg lehet belőle élni, ha nem kell családot eltartani.

Évi 2 külföld és bármilyen műszaki cikket meg tudsz venni, amit csak szeretnél?

Erről a legtöbben álmodni se merünk.

2020. márc. 3. 17:46
 12/23 anonim ***** válasza:
66%
Bak Norbert nem kell mindent elhinni amit mondanak külföldről. Ott sincs kolbászból a kerítés. Megkeres 600 ezret, elkölt albérletre, utazásra, élelmiszerre közel 400-at, félretesz 200-at. Az csak mese habbal, hogy pár év alatt hitel nélkül vesz egy lakást a félretett pénzéből.
2020. márc. 3. 17:56
 13/23 anonim ***** válasza:
87%

Mert nem az az átlag életszínvonal, amit te leírsz, hanem annál lejjebb van. Eleve dupláját keresed az átlagbérnek, az átlagbér pedig magasabb a medián bérnél, szóval az emberek többsége felét sem keresi, mint te. Nem tudom hány fős háztartasban élsz, de szinte biztos, hogy a felső decilisbe tartozol. Nyilván ez nem jelenti azt, hogy gazdag vagy, a gazdagság jóval feljebb kezdődik, te nagyjából épp eléred az európai középosztály alját. Ez viszont relatív sok embernek gazdaságnak tűnik.

(Én is hasonlóan keresek és élek, mint te.)

2020. márc. 3. 18:11
 14/23 anonim ***** válasza:
87%
12-es nem is mindig hiszem el, de ha saját bőrödön tapasztalod , akkor csak elhiszed. 😊
2020. márc. 3. 19:24
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

"Normális helyeken ez az alap."

De, ez Magyarország.

2020. márc. 3. 19:35
 16/23 anonim ***** válasza:
73%

Éltünk havi 200-ból, azt mondtam kicsit több lenne sokkal jobb lenne.

Most 600 a bevételünk, már ezt is kevésnek érzem. Ez tényleg egy teljesen átlagos szint!

2020. márc. 3. 23:15
 17/23 anonim ***** válasza:
68%
Átlagos szint az eszed... megtudnád mi az átlagos szint ebben az országban sírnál. Az egy dolog, hogy a jót küönnyű megszokni és egy idő után a magas fizetés is kevés lesz. Ilyen az emberi természet.
2020. márc. 4. 17:57
 18/23 anonim ***** válasza:
75%
Bak Norbert: Pont azért nem hiszem el.
2020. márc. 5. 06:48
 19/23 anonim ***** válasza:
95%

Mert sajnos az átlag még a havi 200 ezret sem keresi meg.

Én pont ezért nem is beszélek senkinek a fizetésemről.

IT területen dolgozom Írországban. Korábban sok ismerős kérdezte h mennyit keresek, elmondtam aztán ment a szorzás osztás.

Saját magam és őket kímélem meg ha a saját fizetésemről hallgatok,mert otthon hajlamosak az emberek összevetni és rögtön levonni belőle h gazdag az ember.

Aztán ha még lakást és autót is veszel akkor pedig abszolút el vagy könyvelve gazdagnak,miközben az életrendje ez lenne. Dolgozol és gyarapodsz. Auto lakás egyéb kényelmi dolgok nem de?

2020. márc. 5. 15:54
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

33%-os siránkozni bárki tud.Engem ma is meggyőzött a payslip. A bruttóban ott van a 290 euro " board and lodging".Maradt nettó 1205 euro amit a szàllàson és ellátáson felül kapok.Plusz az otthoni jövedelmek. Így ez meg tud maradni teljesbe is akár és még csak nem is teljes havi, pótlékos fizetésről beszélünk, mint normal esetben 1800-2000 euro nettóval. Vagy fordíthatod fejlesztésre ( most pl részben annak a lakásnak a felújítására amit korábban ugyanígy vettem meg 2 év alatt).

Ahogy az utolsó is írja, ha kevesebbet sirànkoznának az emberek érthetőbb és érezhetőbb lenne nekik is lehet. Vagy ahogy dr. Bubó mondja:

[link]

2020. márc. 5. 16:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!