Sokan miért gondolják hogy aki 500-600 ezret keres az már gazdag?
Ennyit keresek, de full átlag színvonalon élek.
Nyilván ha megtetszik egy ruha, cipő, műszaki cikk azt gond nélkül megtudom venni, meg 2-3x megyek külföldre évente, de azért ez az összeg nagyon távol van a luxustól, meg a gazdagságtól. Normális helyeken ez az alap.
Ha az átlag 2x-esét viszed haza, akkor
A) nem átlagos színvonalon élsz, hanem jobbon, csak te nem veszed észre
VAGY
B) átlagos színvonalon élsz, miközben a pénzed felét megtakarítod
Ekkor sokan irigykedhetnek rád, hogy bőven van megtakarításod.
De amúgy én egyetértek, a havi 600ezer messze van a gazdagságtól. Aki 150-et keres az nyilván nem így gondolja.
Aki benne van és minden pénzét elszórja az gazdagnak fog látszani miközben jó sok hitele lesz, őket látják az emberek és irigykednek rájuk.
Aki meg nem költi el mindet, azon nem fog meglátszani, hogy 300-at vagy 600-at keres, így nem lesz annyi irigye sem.
Huuu, ez jó kérdés, de készülj, szét fognak itt szedni. Leszel te minden, csak nagyságos asszony nem.
Párommal mi is így keresünk, és teljesen egyet értek veled. Múltkor, egy kérdés kapcsán ez előjött, és oldalakon át szapultak és magyarázták nekem, hogy márpedig mennyire gazdag vagyok... hát, én nem érzem így. Gondjaim nincsenek, de a gazdagtól messze vagyok.
Szerintem azért gondolják, hogy ez már gazdagság, mert ők alacsonyabb színvonalon élnek, nyilván ilyen közegben is mozognak, és nem tudják perspektívába helyezni, hogy ez kb egy közép (még csak nem is nyugat) európai átlag szint. És irigyek, rosszindulatúak.
Simàn. Párommal 1.5 milliot megleresunk ketten, egy év alatt összerakjuk az önerőt, utána hitel.
Vagy ha nem ez, akkor beterheljük a jelenlegi ingatlanjainkat, amit a párom örökölt én meg vettem magamnak. Ez azért nem olyan nehéz. ;)
Pár napja röhögtem amikor egy delikvens azt találta mondani hogy az 500.000 sokaknak "àlom fizetés", amit náluk a menedzser kap. Ehhez képest nyugati országokban magyar szobalànyok, mosogatók kapnak ennyit amut félre is tudnak tenni havonta igy pár év alatt még mindig tudnak hitel nélkül is lakást venni hitel nélkül nagyobb -városokban is.
Itthon meg két garantalt berminimumos pár kereshet kb ennyit. Nem egy luxus élet, ha ebből meg fent is kell tartaniuk magukat esetleg még gyereket is, ha pl csak az egyikőjük kap ennyi nettót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!