Ha azt mondja valaki, hogy Ő bányászmérnök, akkor miért fanyalognak úgy az emberek mintha egy alkesz kőműves lenne?
Az egyik legnehezebb mérnöki szak...
Magyarországon a bánya és geotechnikai mérnöki elve csak mesterképzésben indul.
De ezt a dolgot külföldön is megfigyeltem, hogy a bányászmérnökről mindenki valami csíle tologatóra asszociál és azt hiszik, hogy valami büdös proli...
Közben 80-150 ezer dollárokat keresnek évente.
Miért nézik le Őket?
Nincs is olyan, hogy bányászmérnök!
Bányamérnök van.
De egyébként Magyarországon sem nehéz vele elhelyezkedni...
600+ működő bánya van, a szak pedig egyetlen egyetemen érhető el, évente 20-25 ember ha végez... Mivel, hogy MSc.
Ebből a fele külföldre megy, sokkal jobb fizetésért.
Globális szinten.... Ez számodra mit jelent???
bruhahahaha....
Beszéltél 3-4 emberrel, és annak alapján extrapolálsz?
Kanadiakkal, amerikaiakkal, ausztrálokkal és magyarokkal is beszéltem erről, meg valódi mérnökökkel és nekik is ez a tapasztalatuk.... De mivel nincs közeli ismerősöm, aki a területen, vagy rokonterületen dolgozik, mélyebben nyílván nem beszélgettem el erről senkivel...
De a kérdés szempontjából nem mindegy?
Ez egy jelenség. Ha úgytetszik mém.
Azt a jelenséget nem akarod tagadni, ami az ananászos pizza nem pizza?
Azért mert te nem tapasztaltad, vagy veled nem jött szembe, még létező dolog.
Szövegértés?
Hol írtam, hogy nekem ez a foglalkozásom?
Nem csak a bányamérnökök megbecsülésért aggódom, sokak máséért is, csak most éppen ennek adtam hangot...
Továbbra is érdekelnének az okok.
A másik kedvencem ezzel kapcsolatban, amikor egyenesen elítélik Őket egyesek, mert "szennyezik a környezetet".
Amúgy én is zöld vagyok, de nem rudom megérteni, hogy hogyan lehetnek egyesek ennyire sötétek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!