Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha a Corvinuson végzi el...

Ha a Corvinuson végzi el valaki a vezetés és szervezés MSC-t, annak van "súlya" a munkaerőpiacon?

Figyelt kérdés

Jelenleg levelezőn csinálom az alapdiplomát (nemzetközi gazdálkodás), már nem sok tárgyam maradt.

Egy cég megelőlegezett egy junior diplomás pozíciót.

A nyelvvizsgák (angol b2, német b2) már megvan.Angolból a tudásom jobb is, mint b2, csak feleslegesnek tartom lepapíroztatni.

A jelenlegi intézmény, ahol tanulok egy átlagegyetem, nem tartozik a rosszak közé, de az elitintézmények közé sem.

Nagyon érdekel a menedzsment, vezetés.Ezért szeretnék szervezés és vezetéselmélet MSC szakon továbbmenni.

Itt a gyakorin sokan leszólják ezt a szakot, illetve, hogy a magyar munkaerőpiac még nem jutott el odáig, hogy nem feltétlenül lesz jó vezető attól valaki, hogy van X év szakmai tapasztalata.

Egy vezetőnél, menedzsernél sokkal fontosabb az emberi oldal,a skillek, kompetenciák, mint a szakmai.

Lehetőség szerint a Corvinuson szeretném ezt tanulni, ugyanis, elvileg az a legjobb gazdasági egyetem az országban.De a kérdés továbbra is fenn áll, tudok-e benne dolgozni.

2020. febr. 14. 07:56
 1/9 anonim ***** válasza:
7%

Értjük Pistike hogy vezető akarsz lenni, de tényleg nem ettől leszel az.

Végezz el valamilyen másik közgáz szakot.

2020. febr. 14. 08:10
 2/9 anonim ***** válasza:
87%

"A jelenlegi intézmény, ahol tanulok egy átlagegyetem, nem tartozik a rosszak közé, de az elitintézmények közé sem"

Magyarországon nincsenek elit intézmények!

Itthon talán még számít is valamit, hogy Corvinus vagy GDF, de nemzetközileg csak annyit fognak tudni, hogy egyik sincs benne a top 600-ban.

Ha külföldön szeretnél majd karriert, akkor a legjobb egy külföldi MSc, ha ez nem megoldható, akkor nagyon menj rá a nyelvekre, illetve igyekezz ismert multiknál tapasztalatot szerezni itthon...

Ha itthon akarsz dolgozni, akkor talán jobb a Corvinus a legtöbb egyetemnél, de itthon ezt a diplomát nem igazán becsülik... Főleg, hogy az egyik szakiránya gyakoatilag HR, a legtöbb HR-es pedig nem ezzel rendelkezik, hanem általában konkrét HR, és/vagy pszichológia diplomával.

2020. febr. 14. 11:12
 3/9 anonim ***** válasza:
84%
Hat te, maga a vezetes szervezes meleglevego fujas, szerintem tudasanyagot tekintve szart se er. En is ezt vegeztem, csak masik egyetemen, akkoriban (2003ban) a munkaadok imadtak. Tobb csoporttarsam is jo helyekre ment, volt akibol menedzser lett big4nal, masik most hr igazgato multicegnel, szoval szerintem sokaknak bejott a dolog. Belolem It konzultans lett, ezzel most egy svajci bankban dolgozom, szoval osszessegen nekem is, mondjuk maganak a tananyagnak soha semmi hasznat nen vettem, de a szemlelet meg a keszsegek amit atadtak, sokszor jol jott. (Hogy lehet egy orat hasbaakasztosan dumalni a nagy budos semmirol es tarsai :) )
2020. febr. 14. 12:28
 4/9 anonim ***** válasza:
70%
Őszintén, teljesen mindegy. Nem a papír fog számítani, hanem a képességeid
2020. febr. 14. 22:14
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

52% ez sem igaz...

Rengeteg olyan cég van, ahova be sem hívják ha az egyeteme nem volt benne legalább a top 100-ban.

2020. febr. 14. 22:19
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, milyen ambícióid vannak és a munkaerőpiac alatt melyik országét (Magyarországon belül városét) érted.

Szerintem sokkal jobb alternatíva lehet Corvinuson a CEMS-es mesterképzés vagy később egy Corvinusos MBA.

Ennél is jobb ha külföldön EU-ban végzed a mestert (intézményt tekintve mellé lőni sem olyan könnyű, mert tőlünk nyugatabbra nagy eséllyel még a noname egyetemek is előzik a Corvinus 1000+ -os helyezését a ranglistákon). Legeslegjobb pedig top európai egyetem MBA szakja lenne, de az baromi sok pénz.

Ha tehát külföldön szeretnél dolgozni, a vezszerv nem lesz jó, ha viszont belföldön, a helyedben én LinkedIn-en nézegetném az emberek végzettségeit azoknál a cégeknél, ahol dolgozni szeretnél majd. Ha ott azt látod, hogy HEC-es MBA-s emberek vannak, Corvinus felejtős, viszont máshol lehet jól csenghet a Corvinus brand, mégiscsak a legjobb hazai gazdasági egyetem.

2020. febr. 17. 01:04
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

A cegek az egyetemet egy adott senioirtasi szint felett leszarjak. En egy noname magyar egyetemen jartam ki ezt a szakot, most megis kulfoldon dolgozom top cegeknel. Jo, vannak olyan helyek ahova kezdokent ivy league alatt nem jutsz be, de a kerdezo nem ebben a ligaban jatszik ugyse.

A corvinus szerintem teljesen jo indulasnak, ennel sokkal fontosabb hogy li az elso munkahely. Mondjuk egy big4, morgan stanley ilyesmi, ide meg corvinussal siman be lejet jutni.

2020. febr. 17. 12:04
 8/9 anonim ***** válasza:

Morgan and Stanleyhez esetleg Magyarországon bejut, bár a felvételi elég kemény...

Külföldön az állásinterjúra sem jut be, magyar diplomával.

Pedig az az igazi M&S, Magyarországon ott sem lehet értelmes összeget keresni.

Ahhoz képest pedig már a telefon interjú is elég izzasztó...

2020. febr. 17. 20:38
 9/9 anonim ***** válasza:
72%

Sorry, ez butaság. Én Zürichben dolgozom egy nagy svájci pénzügyi cégnek, és magyar diplomám van egy vidéki egyetemről.

A szakmai előélet sokkal fontosabb.

2020. febr. 18. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!