Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nagyjából mire elég egy...

Nagyjából mire elég egy programtervező informatikus BSc elvégzése és az ott szerzett tudás? Érdemes-e továbbmenni MSc-re? (bővebben lennt)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az volna a kérdésem, hogy ti hogyan látjátok, hogy mire elég egy BSc elvégzése egyetemen programtervezői szakon? Persze eléggé általános ez a kérdés, meg nyilván el lehet végezni az egyetemet kettesekkel is meg úgy is, hogy közben baromi sokat tesz az ember érte...de mégis nagyjából azzal a tudással amit ott megkapok, mire elég a tudásom és érdemes-e valamit jobban kitanulni úgymond MSc-n és utánna vagy aközben nekiállni dolgozni? Mi a tapasztalatotok és véleményetek erről?

2020. febr. 11. 17:07
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
És hogyha pénzügyi területre megyek (nem managerként csak bankban, pénzügyi dolgokat fejleszteni) akkor érdemes valami gazdasági képzést végezni vagy úgyis a cég ad az elején valami anyagot amit ehhez kell tudni hogy fejleszthessek ilyeneket?
2020. febr. 11. 19:11
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell hozzá,ami tudás kell azt odaadják neked plusz utána olvasol.

Én banki rendszert fejlesztek,volt rendszer ismeret,hogy tudjam mit kell csinálni.

2020. febr. 11. 19:15
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

En is itba dolgozok, tesztmernok vagyok, teljesen irrelevans egyetemmmel amit el se vegeztem...

Ha erdekel a technologia elobb utobb minel tavolabbrol el fogod kerulni a bankokat. Amugy meg semmivel se kell nagyobb tusas egy banki melohoz mint mashoz. A legjobb baratom a Morgan Stanley nel szart lapatol egy 20 eves kodba amit mar senki se tud hogy mit miert csinal csak azt hogy mennie kell. En a legujjab technologiakkal dolgozok, aws, docker, kubernetes, jenkins finom kombinacioival.

De mindenki mast szeret, az is igaz... Elvileg aszketak is vannak...

Mondjuk azt kicsit erosnek erzem h egy szaros python packeget n huzhatsz be mert az security risk, es 2 het amig approvolnak valamit.

Szanalom banknak dolgozni... Megcsak nem is fizetnek jobban mint masok...

2020. febr. 11. 20:19
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Visszaolvasva eleg offenziv voltam, 12 es nem ellened iranyult amit mondtam, elnezesedwt kerem ha ugy tunik, csak egyszeruen teljes szibembol gyulollom a bankokat
2020. febr. 11. 20:28
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha bankba akarsz menni dolgozni - az előző hozzászóló szívbe markoló ajánlgatása ellenére - akkor előny egy gazdasági diploma, viszont korán sem akkora, amennyi idő és energiabefektetést jelent a megszerzése. Akkor ok, ha pl. nem fejlesztő, hanem IT projektmenedzser akarsz lenni, de akkor is párhuzamosan kellett volna csinálni a két alapszakot. Én is elmennék a helyedben dolgozni, és munka mellett csinálnék egy msc-t, mert ártani nem fog soha.
2020. febr. 11. 20:36
 16/19 A kérdező kommentje:

Még egy olyan kérdés, ami nekem nem világos teljesen, hogy több olyat is hallottam, hogy valaki otthagyta az egyetemet 1-2 év után és elment dolgozni és már pár év múlva ilyen 500-700K nettókat keresett, de akkor ő most valószínűleg nagyon sokat pluszba tett magától vagy annyit adott neki az egyetem? Nyilván előbbi, de mégis hogy van ez mert legtöbb ember aki ért a programozáshoz, azt mondja, hogy azért az egyetem jóval több tudást ad mint ezek a mindenféle tanfolyamok meg bootcampek de akkor ezek szerint mégse...mert sokan mondják viszont hogy az egyetem teljesen irreleáns tudást ad...

Meg ilyenkor hogy van most egészen pontosan valaki elvégzi az egyetemet vagy nem végzi el, de onnantól kezdve folyamatosan videókat néz meg mindenre rákeres, utánnanéz stb.? Szóval gyakorlatilag az egyetem kb annyira jó, hogy tudja egyáltalán hogy mit kell keresni és hogy hogyan kell magától tanulni?

2020. febr. 11. 22:27
 17/19 A kérdező kommentje:
(bocsi az értetlenkedésért csak nem tudom hogy hogyan képzeljem el ezt az egészet és nem akarom hogy hamis kép éljen bennem, mielőtt nekivágok)
2020. febr. 11. 22:29
 18/19 anonim ***** válasza:
87%

Igen, a fizu eleg jo, bpn 4 ev tapasztalattal 600k nettot keresek.

Tanulni neked kell, sok olyan helyzet van ( mar ha jo ceghez mesz ) hogy folyamatosan tanulnod kell ahhoz hogy el tudd vegezni a feladatod. En szabad idombe is tesztelessel kapcsolatos rendezvenyekre jarok, eleg sok training videot nezek stb.

Azt mondanam az egyetem azert jo mert ad egy general tudast, felkeszit arra ami majd a munkad lesz, ( hogy meggooglezz mindent ), ellenben eleg sok dolog amit tanitani tudnak egy adott nyelvel kapcsolatosan az mar idejetmult.

A bootcampek ( gondolok itt pld okjkra is ) viszont, full specifikusak, egy nyelvre fokuszalnak es annak a legujjabb valtozasaiba is belemennek.

2020. febr. 12. 05:39
 19/19 A kérdező kommentje:

És ez mennyi plusz idő/munka nagyjából? Mondjuk hazamész és akkor ha nem ment valami akkor rászánsz otthon is pár órát minden nap hogy utánnanézz a dolgoknak vagy ez olyannyira a munka része, hogy ott munkahelyen is folyton googleozik mindent az ember?(ha nem otthon dolgozik)

És van valami külön oldal mondjuk ahova felteszik a programozóknak a nyelv legújabb dolgait vagy ezt is külön kell mindig keresgélni?

2020. febr. 12. 06:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!