Miért nem vesznek fel sehova dolgozni?
Mi van az önéletrajzodban? Pályakezdőként pályázol-e vagy van valamennyi tapasztalatod? Ha pályakezdő vagy, az iskolai gyakorlatot beleírtad-e? Hány éves vagy? Pár hónapos munkaviszonyaid voltak vagy több évesek? Marketinges-e az önéletrajzod vagy sablonos és nem tűnik ki a többi önéletrajz közül?
Ezer okról tudunk, hogy miért nem alkalmaznak bizonyos embereket, de még több lehet, amiről nem tudunk. Egyszer a buszon hallottam pl. hogy 40-es gyermektelen nőt azért nem vesznek fel, mert bármikor tovább állhat. Gyakorlatilag bármi lehet, ami miatt nem vesznek fel, én is úgy látom, hogy a legtöbb HR-es (tisztelet persze a kivételnek) úgy finnyázik a jelentkezőkön, mintha gyerekként az ételben válogatnának. Én is megkaptam már, hogy túlságosan ambiciózus vagyok :) Más cégeknél szerencsére ez nem akadály :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!