Miért ilyen alacsonyak a fizetések Magyarországon? Mi van ezzel az országgal?

A közalkalmazotti bértáblán én minden alkalommal kibukok.
Ismerős kertész diplomával, egyetemi alkalmazottként (oktatásban), kb 25 év munkaviszonnyal nettó 140-et keres, Bp-en.
A szakmunkás pár ezerrel kevesebbet.
Ennyi.
Nem szakad bele a munkába, de ebből megélni, ne adj isten családot fenntartani nem lehet.

"nem is egy. lehet te burokban élsz de nyisd ki a szemed."
Kezdheted sorolni.

Mert alacsony az egy főre jutó GDP.
Ahol ez nagyobb, ott a fizetések is magasabbak.
Úgyhogy hajrá, termelni a GDP-t, minél magasabb értékű munkát végezni, adózni, vállalkozni stb.!

ma 12:01
Kertészeti egyetemen, oktató is.
Látom MO-n nem preferencia a tudomány és oktatás.
A tanszéki alkalmazottak doktorival is nettó 200 k körül keresnek.
De tudom: menjen mindenki nemzetközi kamionsofőrnek, mert az fizet jól.
Remélem az eü ellátásod közmunkások fogják végezni.
Ja nem lesz ilyen, mert neked lesz pénzed magánorvosra.

Kedves kérdező,
aki diplomát szerez ráadásul valamiféle természettudományost, mérnökit lehetne annyi esze, hogy nem dolgozik szotyi pénzért.
A természettudományos szakembereket tárt karokkal várják Nyugat-Európában.
Én ugyan nem vegyészmérnök vagyok,hanem gépészmérnök,de nálunk is hasonló volt a szitu.
Évekig dolgoztam Magyarországon multiknál, majd elegem lett és elkezdtem pályázni Németországba mérnöki munkakörökre.Kb. a 3. helyre fel is vettek.Korrekt fizetés, 30 napi szabi fiatalon...stb
A magyar munkaerőpiac nagyon elmaradott.De ez az emberek hibája is, nem állnak ki magukért, nem alapítanak szakszervezeteket.
Németországban sem lennének ilyen fizetések, ha a szakszervezetek nem tennék a dolgukat.De, mivel Magyarországon nincsenek vagy gyengék, ez konzerválja a helyzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!