Nem tartjátok igazságtalannak a fizetéseket?
#2 Ez a demagóg szöveg elméletben nagyon szép, gyakorlatilag manapság semmit nem ér, amikor az ügyeskedők meg a haverok/rokonok vannak helyzetbe hozva. Vagy akkor szerinted nincs szükség a mentősökre pl., mert ők keveset keresnek, akkor biztos nem tanultak eleget? Vagy szerinted a focisták, modellek, államtitkárok, Instagram-luvnyák 8 diplomás, 12 nyelven beszélő emberek? Frászt.
Az igazság az hogy a szegény ember le van húzva, az adók eszméletlen magasak de a szegény ugyanúgy fizeti, csak ő még kedvezményt sem kap, míg a gazdagoknak az amúgy is borsos fizetéséből mindenféle kedvezmények után még arányaiban jóval kevesebbet is kell fizetni, holott pont fordítva lenne igazságos. Ehhez adjuk hozzá hogy miért keres egy focista vagy egy modell havi 8-10-20 milliót (vagy még többet), mikor egy aszfaltozó, mentős, tanár vagy ápoló 130 ezret bruttóban, holott abban szerintem mindenki egyetért hogy utóbbiak munkája "kicsit" fontosabb és megerőltetőbb mint előbbieké. És akkor a havonta százezrekkel emelgetett képviselői fizetésekről nem is szóltam, arra mindig van keret (hol tart most a legkisebb képviselői bér? 6 millió?), azért a szintén elképesztően megerőltető és fontos munkáért (havonta egyszer 3 órára bemennek a parlamentbe keresztrejtvényt fejteni meg tetrisezni).
Aki ezen tények figyelembe vételével kimond olyat, hogy mindenki előtt ott a lehetőség a továbbtanulásra (ami amúgy szintén csak korlátozottan igaz alapjaiban is), az nem csak hogy nincs tisztában a dolgokkal és demagóg, de még elképesztő módon vérlázító is. Én 18 évesen már többet tudtam felmutatni (felsőfokú nyelvvizsga, emelt érettségi) mint bármelyik nyamvadt focista vagy instagram csajocska, mégsem keresek milliókat, mert nem vagyok valakinek a valakije és nincsenek mű csöcseim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!