Ezen az oldalon miért igyekeznek "lehúzni" a fizetéseket?
Én mindig azt tanácsolom,még a kezdőknek is,hogy mondjanak minél magasabb bért.
A többségük egyébként magasat is mond, ezért van az,hogy a fiatalabbak gyakran többet keresnek, mint az idősebbek.
Ami még nagyon fontos, hogy jól kell eladnod magad, jó önéletrajzot kell írni.
Én mindig úgy szoktam csinálni, hogy 100 ezerrel többet mondok, mint ami a valós igényem.
Annyi sohasem lesz a végösszeg amennyit mondok, de a valós igényemet mindig megadják.
Budapesten, legalábbis működik a dolog.
Aha, aztán meg jönnek ide kérdést kiírni, hogy "Nem vesznek fel sehova, mi lehet a gond?"
Az a baj, hogy nagyon durván túlértékelik magukat egyesek, nulla tapasztalattal több százezres nettót várnak el.
Bilibe lóg a kezük.
Ha írunk valami összeget, akkor azt hidd el, legtöbben saját tapasztalatból írjuk, mert már van mögöttünk pár ledolgozott év, és a szakmában is vannak ismerőseink, így tudjuk, mi a realitás.
Nem lehúzni akarunk senkit, hanem visszahúzni a földre, mert egyesek a föld felett lebegnek.
Lehet persze irreális elvárásokat támasztani, csak legtöbbször nem szokott bejönni. Ilyenkor pedig egy lelkes, fiatal álláskereső összeomlik és magában keresi a hibát, elveszíti a motiváltságát.
Egyáltalán nem irreális.
Adott egy cég, kezdenek kiöregedni a rókák, kellene nekik fiatalabb munkaerő.
Viszont, nem találnak, mivel egy sem vállalja annyi pénzért.Ezért emelni kell a bérköltségeket.
Magyarország demográfiájából és a kelet-európai gazdaságokra jellemző trendekből (kivándorlás, gyenge életszínvonal) adódóan, bizony munkaerő nem lesz több, sőt egyre kevesebb lesz.
A verseny egyre inkább élesedni fog a megmaradt munkaerőért.
Nem mindegy, mennyire van alkupozícióban az illető, van-e most munkája stb. Azt mondani, h mindenki kérjen százzal többet, valóban nem okos. De ha azt mondom, h mondjon a jelenlegi fizujánál 20%kal többet, annak szerintem van realitása.
És a bérigénynek a világon semmi köze ahhoz, hogy én mennyiből jöbök ki egy hónapban. Én megélnék nettó 300ból, a bérigényem mégis br700+
A fizetés az az összeg, amennyit megad a munkáltató, hogy napi 8 órádat arra használd, hogy neki profitot termelj. Magyarul többet kell termelned, mint a béred, különben nem vagy jó vásár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!