Egy ilyen bizarr állásinterjú után mire számítsak? Lehetséges hogy a gazdaságis megse nézte az önéletrajzom?
Ma voltam a hivatalban de nem tudom hova tenni miért viselkedtek így. Valahogy nem is bánnám már ha nem engem választanának.
Ez volt az egyetem óta a 2. interjúm. Az előző helyen úgy kezdődött hogy elmondták mi a feladat mi a bér mi a munkaidő és mondták hogy segítenek belejönni a munkába mit hogyan kell hiszen pályakezdő vagyok. Csak sajnos itt a távolság közbeszólt.
Na ma bementem első kérdése az volt hogy mondjam el neki mit gondolok mi lesz a feladatom. Erre mondtam neki valamit ami ehhez a munkához kötődik.
A második kérdésben nekem esik miért váltok munkahelyet? Milyen indíttatásból hagyom ott az előzőt? Ekkor szólt neki a hr-es hogy most végeztem kb az egyetemen és nem váltok. (nagyon képben volt)
Ezután elkezdi hogy nincs a környékemen munka hogy onnan 30km-re keresek állást? Meg hogy mit is végzett maga? Mondom neki. Majd benyögi hogy már minden szakon ezt tanítják?
Utána faggattak miért tanultam ezt és miért ott ahol.
Majd a végén kérdésnek megkérdezték az érettségi átlagomat.
A végső kérdése a vezetőnek hogy mi a bérigényem? Mondom neki én a bértáblával számolok hiszen hivatalról van szó.
Aztán jött a majd értesítenek.
Ez a stílus annyira összevissza volt. Gyakorlatilag nem mondták el mi a feladatom. Azt sem hogy mi a bérem és munkaidőm. Arra meg ne is számítsak ezek szerint hogy betanítanak azért az ottani rendszerbe?
Ezek után ha engem is választanak ki az lesz az első hogy levélben megkérdezem mennyi lenne a bérem. Már ha szóba állnék még velük.
Jesszus, hát ide tuti nem akarnék menni. Ha már interjún ilyen idegbetegek, milyenek lehetne később?
Nekem egyszer olyan állásinterjúm volt, ahol az interjúztató (leendő főnök egyébként) üvöltött meg csapkodott, ha a delikvens nem tudta egy tesztkérdésére a választ. Frissen végzett jogászok voltunk ügyvédjelölti pozícióra, és olyanokat kérdezett, amit ma, így 10 évvel később tudom, hogy csak és kizárólag már rutinos ügyvédek tudnak kapásból megválaszolni. Eszembe nem jutna egy egyetemről frissen kijött valakit ilyennel elrémíteni, mert nem tudja, de nem is baj.
Na, mindegy, az illető azóta is folyamatosan hirdet, a kutya nem akar odamenni, főleg, ha oda is megy, nem marad meg.
Az se hangzik jól. :/
Rajtam kívül még volt 2 csaj elég jó partik szóval remélem a kettő közül választja ki valamelyiket.
Mondjuk ilyen lekezelő emberrel mint ez volt régen találkoztam.
A másik helyen a főépítész azt mondta ha ott dolgoznék úgy kellene elképzelni hogy ő lenne a mentor akivel együtt dolgozunk.
Na itt meg a nem létező munkahely váltásomat is számon kérték rajtam. :D Én meg csak néztem hogy ez miről beszél mire a HR-es informálta a tagot.
Mondjuk legalább nem üvöltözött.
Az igaz. Erről tudtam is beszélni. Még arra is tudtam mit mondani amikor elkezdik hogy biztos nincs a közelben állás.
A probléma ott volt hogy láthatta mikor végeztem. Azt is hogy nincs korábbi munkahely feltüntetve. Akkor minek kérdezi lekezelően miért hagytam ott a korábbit? :D
Lehet egy tapasztalt munkavállaló máshogy érezné.
Én azt éreztem ha felvennének sem kapnék támogatást. Hiszen semmi ilyen megnyilvánulásuk nem volt.
Nekem a másik hely volt a kiindulási alap ahol többször azt is megkérdezték van-e még kérdésem. Azon túl hogy biztosítottak arról hogy betanítanak.
Itt nem nagyon érdekelte őket van-e kérdésem. Csak folyamatosan a fent leírt dolgok jöttek. Mondjuk a HR-es nő meg a másik nő az próbálta néha oldani a hangulatot de a gazdaságis az lekezelő volt. Azért is hagyott nyomott bennem a dolog.
Nekem elég annyi támogatás hogy bevezetnek abba hogy mégis mi a fenét kell majd csinálnom.
Abba is belekötöttek hogy nem 3 évig jártam az egyetemre. Az viszont nem esett le nekik hogy a +2 év MSc miatt jött össze és nem azért mert össze vissza buktam.
Azért kicsit már remélem engem választanak. Mert akkor megtudom kérdezni a fizetésem és válaszul megírhatom rá hogy ilyen alacsony fizetés késztetett arra hogy ott hagyjam az előzőt. (Ha már ennyire rajta volt ezen a témán.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!