Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sokan ezt miért nem értik meg?

Sokan ezt miért nem értik meg?

Figyelt kérdés
Budapesten sok munkalehetőség van úgyan de telu vannak olyan betanított munkákkal ahol nincs semmi fejlődés évek múlva sem. Gondolok itt a áruösszekészítő munkákra a raktáros a gyorséttermis a gyári betanított munkák és stb. Hiába dolgozik az ember de nem lesz olyan értéke tudása hogy mondjuk ne legyen annyira nélkülözhetetlen de az ilyen munkákar bárki megtudja csinálni. Ott vannak az adott területű munkák amiket tanult az ember. Mindegy mi a szakterület mert ami szakmát igényel és fejlődési lehetőség is biztosított ott szinte soha nem veszik fel egy utcáról jött embert ha nincs hátszele hiába van akár több szakmája is. Igy az embernek a kedve elmegy a munkától is a kedve hiszen nem azt csinálja amit tanult vagy amit szeret. Ezért van sok munkanélküli vagy otthon ülő fiatal mert hiába végzem el mondjuk a hegesztő szakmát ha nincs benne gyakorlatom amennyi kell akkor nem vesznek fel a cégek ezáltal nem lesz olyan terület amiben tudnék dolgozni. Amúgy megvan a hegesztő szakmám is 160 órás nyári gyakorlatom is volt mégse vesz fel egy cég sem Budapesten mert nincsen 2-3 év szakmai tapasztalatom amit feltudnék mutatni.
2020. jan. 21. 10:59
 1/8 anonim ***** válasza:
72%

Bizony, a világnak most rossz, hogy ezt nem képes megérteni :(

Senkinek nincs is esélye, csak az időutazóknak meg tér-idő hajlítóknak, akik miután 50 évesen végre felvették őket valahova, visszamennek az időben és az akkori énjük beírja az önéletrajzba azoknak a cégeknek a nevét, amiknél majd csak évtizedek múlva fog dolgozni hegesztőként...

Ezek a suhancok valójában mind 80 évet éltek már mire ide eljutnak, de ezt senki nem gondolná róluk.

2020. jan. 21. 11:42
 2/8 anonim ***** válasza:
83%

Vannak olyan munkakörök, ahova biztos, hogy nem vennék fel kezdőt én sem! Pl. CNC-re, egyedi gyártásba, nagy értékű munkadarabokhoz. Mert ott biztosan az lesz, hogy párszor belejárat a darabba, törik szanaszét minden, a szerszám, a gép, a munkadarab pedig kuka... arról nem is beszélve, hogy az ilyen tanfolyamról szabadult fiatalok közt sok olyan van, akik a tolómérőt nem tudják leolvasni... a 160 óra gyakorlat nem elég semmire.

Csak azt tudod csinálni, hogy olyan helyre pályázol, ahova nem kell akkora önállóság és nincs akkora felelősség, CNC-nél ilyen a zöldgombnyomogatós betanított munkás, nem tudom, hegesztésnél milyen lehetőségek vannak...

2020. jan. 21. 12:23
 3/8 anonim ***** válasza:
79%
Ilyen ez, csak az öregek dolgoznak, a fiatalok meg mind munkanélküliek.
2020. jan. 21. 13:09
 4/8 anonim ***** válasza:
79%

Pesten inkább az lehet a probléma, hogy távolabbi kerületben van a munkahely, mint a lakás. Nyilván lehet közelebb is, csak épp a közlekedés olyan, hogy 3 átszállás és még séta is... A lényeg, ne olyan munkát keress, ahol 2-3 év szakmai tapasztalatot várnak, hanem olyat, ahol kevesebbet kérnek.

Most csak a professionon néztem meg, 14 állás van itt.

[link]

MIvel kezdő vagy, nincs nagy munkatapasztalatod, ettől függetlenül küldd el ide-oda, ahol nem kérnek sok-sok évet és esetleg az előnyökből Neked egy sincs, mert ők sem h.ék, majd megtanulod. Ha az elvégzendő feladatok között is van olyan, amit eddig nem végeztél, akkor is küldd el, mert majd megtanulod.

Rövid a motivációs leveled, önéletrajzod? Írj bele célt, pl. fejlődni a hegesztésben, jelenleg ez és ez amit tudsz, de szeretnéd cégen belül tovább képezni magad. Vmi hasonló.

Vagy az önéletrajzban írj pár sort információ címen magadról, 1 éves képzés során ezt és ezt tanultam, a nyári gyakorlaton ezt és ezt és utána jön a többi rész. Szóval, vmi-vel meg kell(ene) töltened az oldalt, hogy ne fél oldalból álljon.

2020. jan. 21. 15:40
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Jelentkezni kell mindenhová, és elvállalni bérminimumért vagy alatta. Fél év tapasztalattal már dobbanthatsz.
2020. jan. 21. 20:55
 6/8 A kérdező kommentje:
Utolsónak: Ember nem a fizetéssel lenne a gond hanem azzal hogy eleve nem kapok szakmabeli munkát. Hiába vállalnám el mondjuk 150 ezerért hogyha nem vesznek fel mert nincs tapasztalat. Csak ilyen betanított munkákra vennének fel meg dolgoztam is de az ilyen munkáknál meg nincs fejlődési lehetőség és bárki megtudja csinálni jött ment ember. Én 2 évig tanultam a hegesztést érettségi után de egyszerűen nem tudok benne elhelyezkedni vagy elkezdeni dolgozni mert nincs hozzá tapasztalatom. Valahonnan pedig kezdeni kell mert ha nincs útánpótlás akkor később munkaerőhiány lesz és nem lesz ki elvégezze a munkát. Az öregek nem sokáig fognak dolgozni a fiataloknak a mai cégek meg esélyt sem adnak. Valahonnan elkell pedig kezdeni mert ha mindenhol szakmai tapasztalatokat várnak el akkor hol szerezzek? Annyira rossz ez a cégek mentalitása hogy nem igaz.
2020. jan. 21. 23:46
 7/8 anonim ***** válasza:
83%
2 évig tanultad, gondolom mások is voltak a képzésen, ha kell végighívod őket egyesével hogy nem e tudnak valamit, nincs e náluk felvétel.
2020. jan. 22. 18:35
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Jó, ugorjunk lejjebb egy szintet, mert elvetélt ötlet azt feltételeznem, hogy a célozgatásaimból majd rájön valaki, hogy mire gondoltam, mikor magától se jött rá:

Először is, kell a szakmai tapasztalat ahhoz, hogy tudjál dolgozni, vagy amúgy is tudnál a tanfolyamon tanultak alapján?

Mert ha amúgy is tudnál, akkor kva egyszerű a dolog:

fogsz egy tollat és az önéletrajzban oda, ahol a szakmai tapasztalat van, beírod, hogy

- Pistike Kft., 2018. októbertől 2019. áprilisig, ívhegesztő

- Lófszjóska Bt., 2019. júniustól 2019. szeptemberig, lánghegesztő. Vagy mittudomén mi.

Hol? Hát hol, valahol jó messze, az ország másik felén. Meg is szűntek már, felszámolták őket. Be se jelentettek, azért is dobbantottál, mikor rájöttél erre, úgyhogy nem tudsz róla papírt se mutatni. Tessék, máris itt van kb. 1 év szakmai tapasztalat.

Mi vesztenivalód van? Legfeljebb felvesznek, rájönnek, hogy kamuztál mert nem tudod megcsinálni amit akarnak, aztán kirúgnak.

Na, onnantól kezdve beírhatod ezt a helyet is szakmai tapasztalatnak a következő helyre és még papír is lesz róla...

Ennyi életrevalóságnak már csak kellene lenni egy emberben magától is, gondolnám én, de hát ha nem, akkor majd hátha így, szájbarágva.

2020. jan. 22. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!