Sokan miért nem értik meg, hogy a villanyszerelés nem játék, és szakemberre kell bízni?
Szerintem megértik, csak nagyon nehéz szakembert találni, főleg kisebb munkákra és azt is arany árban vállalják el.
Ennek ellenére igazad van.
Barátibb ár kellene
Mondjuk nem csak itt
De mindegy eljön még az az idő mikor pár ft ért is válalnátok munkát
Én pl vidéki faluban lakom, konkrétan 5 hónapig kerestem villenyszerelőt, mire pont meguntam, fórumon kerestem egyet, aki legalább hajlandó leírni mit hogyan hova, aztán megcsináltam magamnak...
2 szobát kellett újra kábelezni, vesés nélkilül csatornában, volt aki azért nem jött mert kis munka, akinek meg ez is nagy munkablett volna, annak sajnos útbaesett mindig a kocsma és soha nem ért el hozzám.
Egyfelől megértem, hogy kevés a megbízható szakember minden téren, olcsón meg pláne.
Az átlagembernek kevés a fizetése, és úgy gondolja, hogy mindent ki tud maga okoskodni. Van akinek megy is, de a többség túlbecsüli saját képességeit.
Ezért van az, hogy sok komolyabb szerződést ügyvéd nélkül írnak, aztán meg csak akkor fordulnak ügyvédhez, amikor már áll a bál. Az ember mindenhol szeretne spórolni, ahol teheti.
Azért lássuk be a villanyszerelés nem agysebészet.
Egy fázissal, egy lakás bekábelezése nem igényel túl nagy szakértelmet, ha tudod használni a csavarhúzót, és legalább az alapokkal tisztában vagy...
Attól függ, ki mit tart villanyszerelésnek?
Sokan - kis túlzással - még a villanykörte cseréjéhez is "szakemberért" kiáltanak. Bár egy kábelt a konnektorból bárki ki tud húzni, én a kábel vagy a konnektor cseréjén se akadok fenn. De csak szigorúan saját magamnak, másnál már ilyenért felelősséget nem vállalok! De az átkábelezést, kisautomata cseréjét is inkább olyanra bízom, akinek ez a szakmája. Kerüljön amibe kerül, nem kell évente csinálni, de akkor vállalja is érte a felelősséget!
Persze erősáramú rendszerekhez eszembe se volna nyúlni. Ez, illetve szerintem az automatizálás az, ahol a villanyszerelés kezd komoly szakma lenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!