Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Sokan miért nem értik meg,...

Sokan miért nem értik meg, hogy a villanyszerelés nem játék, és szakemberre kell bízni?

Figyelt kérdés
2019. júl. 1. 12:37
 1/10 anonim ***** válasza:
53%
Amiért a többi szakmunka sem.
2019. júl. 1. 12:41
 2/10 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem megértik, csak nagyon nehéz szakembert találni, főleg kisebb munkákra és azt is arany árban vállalják el.

Ennek ellenére igazad van.

2019. júl. 1. 13:15
 3/10 anonim ***** válasza:
54%
Az emberek nagy részének igen nehéz elvonatkoztatva gondolkodni. Amíg nem érzi a bajt a saját bőrén, addig nem foglalkozik vele.
2019. júl. 1. 14:52
 4/10 anonim ***** válasza:
57%
Éppen ezen vesztem össze a rendkívül okos falszomszédommal. A közös falban lévő gyári "lyuk" egyik oldalában az ő konnektora van, a másik oldalon a miénk. Egyik nap egymásnak integettek a villanyszerelőmmel, aztán megkért engem, hogyha mód van rá, akkor gletteljük be jól a lyukat majd mielőtt bekerül a szerelvény. Aztán megosztotta velem azt a kellemes infót, hogy ő is épp felújít, így történhetett meg az, hogy farkasszemet néztek egymással, csak ő magának csinálja. Kérdeztem, hogy teljesen újrahúz mindent? Mondta, hogy nem, csak ahol látta, hogy megégtek a csatlakozások már, ott kicseréli az alu vezetéket rézre...hát nincs mit mondanom.
2019. júl. 1. 14:52
 5/10 anonim ***** válasza:
28%

Barátibb ár kellene

Mondjuk nem csak itt

De mindegy eljön még az az idő mikor pár ft ért is válalnátok munkát

2019. júl. 1. 18:46
 6/10 anonim ***** válasza:
24%
#5 - Az pont az az idő lesz, amikor senkinek nem lesz pár forintja sem ilyen jellegű munkákra, hanem inkább kenyérre. Volt ilyen időszak, 2008/09, nem tudom hányan emlékeznek még arra, amikor rengeteg ember munkája szűnt meg, akiknek megtartották, azoknak meg levették heti 4 napra, vagy napi 6 órára a munkaidejét. Ha szopás jön, az mindig kollektív szopás. Akkoriban a legutolsó dolog lett volna, hogy felújításra költsek, pedig nem győzték dobálni be a "mindenhez is értő" emberek a szórólapjaikat.
2019. júl. 1. 19:20
 7/10 anonim ***** válasza:
90%

Én pl vidéki faluban lakom, konkrétan 5 hónapig kerestem villenyszerelőt, mire pont meguntam, fórumon kerestem egyet, aki legalább hajlandó leírni mit hogyan hova, aztán megcsináltam magamnak...

2 szobát kellett újra kábelezni, vesés nélkilül csatornában, volt aki azért nem jött mert kis munka, akinek meg ez is nagy munkablett volna, annak sajnos útbaesett mindig a kocsma és soha nem ért el hozzám.

2019. júl. 1. 20:14
 8/10 anonim ***** válasza:

Egyfelől megértem, hogy kevés a megbízható szakember minden téren, olcsón meg pláne.

Az átlagembernek kevés a fizetése, és úgy gondolja, hogy mindent ki tud maga okoskodni. Van akinek megy is, de a többség túlbecsüli saját képességeit.

Ezért van az, hogy sok komolyabb szerződést ügyvéd nélkül írnak, aztán meg csak akkor fordulnak ügyvédhez, amikor már áll a bál. Az ember mindenhol szeretne spórolni, ahol teheti.

2019. júl. 7. 05:57
 9/10 anonim válasza:
56%

Azért lássuk be a villanyszerelés nem agysebészet.

Egy fázissal, egy lakás bekábelezése nem igényel túl nagy szakértelmet, ha tudod használni a csavarhúzót, és legalább az alapokkal tisztában vagy...

2019. júl. 7. 11:21
 10/10 Topor G ***** válasza:
79%

Attól függ, ki mit tart villanyszerelésnek?

Sokan - kis túlzással - még a villanykörte cseréjéhez is "szakemberért" kiáltanak. Bár egy kábelt a konnektorból bárki ki tud húzni, én a kábel vagy a konnektor cseréjén se akadok fenn. De csak szigorúan saját magamnak, másnál már ilyenért felelősséget nem vállalok! De az átkábelezést, kisautomata cseréjét is inkább olyanra bízom, akinek ez a szakmája. Kerüljön amibe kerül, nem kell évente csinálni, de akkor vállalja is érte a felelősséget!

Persze erősáramú rendszerekhez eszembe se volna nyúlni. Ez, illetve szerintem az automatizálás az, ahol a villanyszerelés kezd komoly szakma lenni...

2019. júl. 11. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!