Miért itt panaszkodnak a tanárok a 134 ezres fizetésük miatt, miért nem sztrájkolnak vagy keresnek másik állást inkább?
7-es vagyok, én nem ide jöttem panaszkodni, hanem válaszoltam a kérdésre. És igenis rosszat tesznek a tanárok azzal, hogy csak panaszkodnak, aztán bemennek tanítani, és a gyerekek életét teszik tönkre azzal, hogy rajtuk töltik ki a bosszúvágyukat. Hülye p.icsának neveztem? Az is. Mert úgy viselkedik. A tiszteletet ki kell érdemelni. Attól, hogy van egy tanítónői diplomája, még nem feltétlenül Isten, mint ahogy sokan hiszik magukról.
Amúgy meg én pályaelhagyó tanár vagyok. 2002-ben 54.000 Ft volt a pályakezdő fizetésem. A takarítónő azt hiszem bruttó 5000 Ft-tal keresett nálam kevesebbet. 4 évig csináltam becsülettel, nem panaszkodtam a gyerekeknek meg a szülőknek, hogy nekem milyen rossz, főleg nem teregettem ki a fizetésemet.
Most meg bemegyek a lányom iskolájába, és a tanár közli velem, hogy mennyi a fizetése, és nem képzelem, hogy ezért ő majd dolgozni is fog?! Ja, bocs, én azt képzeltem, ez áll a munkaszerződésében. Fel lehet állni, el lehet menni. Hogy akkor nem tanítaná senki a gyerekeket? Akkor legalább észbe kapna a Kormány, hogy illene tenni valamit. Tudom, sokan elmennek, mint én is. De még mindig nem elegen.
A munkaerőpiac is egy piac. Amíg ennyi pénzért talál munkaerőt, addig nem fogja emelni a fizetését. Hogy csak ilyen silány minőségűt talált? Hát, az őket nem érdekli, a gyerekek viszont erősen megszívták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!